Dîncu, despre avionul care a intrat neautorizat în spaţiul aerian al României: „Este un incident ciudat. Nu știm încă motivul acelei călătorii”


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că survolarea spațiului aerian al Ungariei, României și Bulgariei de către o aeronavă bimotor reprezintă un incident „mai degrabă ciudat”, susținând că nu a fost ceva care să pericliteze siguranța națională. 

„Este un incident rar (...) este un incident mai degrabă ciudat, ca să spun așa. Nu știm încă mobilul motivul acelei călătorii ciudate a unui bimotor prin spațiul aerian din trei țări, dar o să vedem, o să studiem cu siguranță. O lebădă neagră”, a declarat Ministrul Apărării Naționale, prezent joi, 9 iunie, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. 

Vezi și: VIDEO - Un avion a intrat neautorizat în spaţiul aerian al României. A fost urmărit până a ajuns în Bulgaria. „F-16 e, frate! De luptă!”

Vasile Dîncu a spsu că nu deține alte informații față de cele prezentate în comunicatul dat miercuri, 8 iune, publicat de către ministerul de reosrt și că sunt așteptate date în plus de la autoritățile din țara vecină. 

Comunicatul nostru a fost exact la nivelul informațiilor pe care le avem în acest moment. Sigur că așteptăm din partea autorităților de unde a aterizat avionul să vedem date în plus. Deocamdată, nu avem date, dar suntem în corespondență cu autoritățile din țara vecină pentru a vedea ce se întâmplă”, le-a răspuns Dîncu jurnaliștilor care l-au întrebat despre acest subiect. 

Social-democratul a susținut că „securitatea aeriană a fost perfectă”, pentru că aeronava a fost întâmpinată de avioane

Nu era ceva care să pericliteze siguranţa naţională, era un bimotor care nu cred că ... Noi am acţionat perfect conform regulamentelor, conform legii, deci ne-am făcut datoria. Securitatea aeriană este OK (...). Nu este un motiv de îngrijorare pentru noi acest incident”, a spus ministrul.

Aeronavele militare române au interceptat aeronava-ţintă la ora 18,42 şi au continuat misiunea de interogare şi escortare. Aeronava ţintă, care a continuat să nu răspundă interogărilor radio şi semnalelor vizuale, a intersectat, în jurul orei 19.00, pentru un interval de aproximativ două minute, şi spaţiul aerian al Serbiei, într-o zonă aflată între Drobeta Turnu Severin şi Korbovo”, a menționat MapN. 


Comentarii Facebook