Recensământ 2022: Cum recunoașteți recenzorii ieșiți pe teren și ce se întâmplă dacă aceștia nu vă găsesc acasă


A început recensământul față în față. După o întârziere logistică de o săptămână, românii care nu s-au autorecenzat online sunt vizitați de recenzori. Interviurile se blochează mai mereu la întrebările despre suprafața casei și anul în care au construit-o. Mulți oameni profită însă de moment și caută să afle de la recenzori răspunsuri la problemele pe care le întâmpină de ani buni în raport cu primăria.

Recenzorii sunt ușor de recunoscut, dat fiind faptul că vor avea tablete inscripționate cu „Recensământul populației și locuințelor”, precum  și legitimații pe care trebuie să le poarte la gât și să vi le prezinte atunci când vă bat la ușă. Dacă vreți să vă asigurați că numele coincide cu numele din buletin le puteți cere inclusiv să se legitimeze. 

Cum trebuie să procedați cu recenzorii de pe teren 

Este important să știți că nu vor intra în casă fără acordul dumneavoastră și nici nu vor avea la ei chestionare  în format fizic. În ceea ce priveșt eziua în care vor veni la fiecare dintre românii care nu s-au autorecenzat acsă, acesști își vor stabili singuri programul, însă unii dintre ei au anunțat deja asociațiile de proprietari ziua și orele între care vor face aceste vizite. Alții au spus că se vor întoarce ori de câte ori este nevoie și vor lăsa inclusiv bilețele în ușă sau în cutiile poștale. 


Comentarii Facebook