Scorţişoara un condiment care face minuni pentru sănătate


Într-o cană de vin fiert sau o prăjitură, scorţişoara, unul dintre dcele mai vechi condimente, poate face minuni.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un baton de scorţişoară, ţinut în preajmă atunci când suntem concentraţi asupra unei sarcini la job sau la un examen, datorită mirosului pe care îl emană, ne poate ajută să ne amintim mai bine informaţia şi ne stimulează creativitatea. La fel de bine se poate adăuga praf de scorţişoară în cafeau de dimineaţă sau în bolul cu cereale cu lapte, scrie farmaciata.ro.

Scorţişoara ajută la scăderea nivelului colesterolului "rău"

Un studiu realizat de medicii de la Bestville Human Nutrition Research Center a arătat că o sfert de linguriţă de scorţişoară administrată zilnic unui grup de pacienţi care sufereau de diabet, pe o perioadă de 40 de zile, a adus la scăderea drastică a nivelurilor de trigliceride şi colesterol LDL sau colesterol "rău".

Înlocuiţi zahărul cu scorţişoara şi bucuraţi-vă de kilogramele pierdute

Deoarece scortisoara poate reduce eficient rezistenta la insulina a organismului, deci nivelul de zahar din sange, aceasta poate fi utilizata cu succes in diete ce presupun eliminarea dulciurilor. Scortisoara accelereaza procesul de metabolizare a zaharurilor din organism si reduce foamea, in special pofta de dulce care, stim foarte bine, duce la acumularea kilogramelor.

O piele strălucitoare cu scorţişoară

Datorită puternicelor proprietăţi antibacteriene, scorţişoara este un foarte bun remediu pentru acnee şi alte afecţiuni ale pielii. Amestecaţi o linguriţă de pudră de scorţişoară cu trei lingurţe de miere, aplicaţi pe zona afectată şi lăsaţi să acţioneze timp de câteva ore sau peste noapte apoi clătiţi cu apă călduţă. Efectul va fi o piele lipsită de imperfecţiuni, curată şi care radiază de sănătate.



Comentarii Facebook