Efecte miraculoase ale RODIEI

 

Rodiile au un efect miraculos asupra sănătății, fiind bogate în vitamine, minerale și fitonutrienti. Rodia, sau ”marul chinezesc”, este originarp din India si Persia, dar este cultivată în întreaga lume.

 

Rodia este bogata in vitamina C, insa are si vitamina B5, vitamina A si vitamina E. In plus, are un continut bogat de calciu, potasiu si fier. Semintele de rodie sunt o importanta sursa de fibre. Rodia are de trei ori mai multi antioxidanti decat orice alt aliment bogat in antioxidanti. Aceste substante ii confera rodiei abilitatea de a “lupta” cu bolile, cu efectele imbatranirii, cu distrugerea tesuturilor. Mai mult, rodia are putine calorii si o valoare nutritionala mare.

 

Sucul de rodie are proprietati anticancerigene, antiinflamatoare, ajuta la imbunatatirea fluxului sangvin in inima si la stabilizarea tensiunii arteriale. Rodia reduce riscul de ateroscleroza prin “dizolvarea” placii depuse pe vasele de sange. De asemenea, rodia reduce riscul formarii cheagurilor de sange. Mai mult, fructul minune reduce riscul cariilor, intrucat actioneaza si asupra placii dentare.

 

Rodia actioneaza asupra LDL, colesterolul rau, si incetineste absorbirea lui in organism.

 

Desi cercetarile sunt inca la inceput si mai este nevoie de studii amanuntite in acest sens, se pare ca rodia incetineste dezvoltarea celulelor canceroase in cazul cancerului la san si la prostata. Totodata, cercetatorii spun ca rodia are un efect benefic asupra cartilagiilor, reducand riscul de osteoartrita, conform sfatulpărinților.com.

Comentarii Facebook