O activitate banală îți produce aceeași plăcere ca și sexul


Ultimele cercetări ale oamenilor de știință de la Universitatea Harvard arată că atuncă când vorbim despre noi ne simțil la fel de bine ca și atunci când facem sex.

Cercetătorii au vrut să afle dacă dezvăluirea amănuntelor despre propria persoană are legătură cu părţile din creier asociate cu plăcerea şi recompensa.

După ce au realizat mai multe teste şi după ce au scanat creierii unor voluntari, specialiştii au descoperit că atunci când oamenii vorbesc despre ei li se declanşează acelaşi răspuns chimic pe care îl experimentează în timpul sexului. Acum, specialiştii spun că acesta ar putea fi motivul pentru care oamenii sunt motivaţi să împartă cu regularitate informaţii personale, scrie Descoperă.ro.

Echipa de cercetători coordonată de Adrian Ward au folosit tehnici de imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională (fRMN) pentru a identifica schimbări ale fluxului sanguin din anumite părţi ale creierului în prezenţa anumitor stimuli.

În studiu, oamenii de ştiinţă au rugat 195 de indivizi să discute despre ei în timp ce erau aşezaţi într-un aparat de fRMN. Astfel, participanţii au discutat atât despre propriile opinii şi trăsături de personalitate , cât şi despre alte persoane pe care le cunoşteau.

Warn şi echipa sa au măsurat nivelul de sânge din creierii participanţilor în timpul acestor discuţii, iar ulterior au folosit scanările pentru a compara diferenţele de la nivelul activităţii neuronale.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook