Mituri false despre îngrijirea părului


Oricine își dorește ca podoaba sa capilară să fie cât mai frumoasă și bogată, iar pentru acest lucru mulți oameni ajung să apeleze la tot felul de tratamente transmise din generație în generație pentru a-și menține părul cât mai sănătos. Multe dintre aceste ”tratamente” însă nu sunt adevărate.

Iată care sunt cele mai comune mituri false despre îngrijirea părului:

Mitul 1: Daca te tunzi des iti creste parul mai repede

Ni se spune mereu ca taierea varfurilor ar duce cu siguranta la cresterea rapida a unui par sanatos. Ei bine, taierea varfurilor tocite nu afecteaza in niciun fel foliculii pilari, care determina cat de repede sau cat de incet creste parul tau.

In medie, parul unui om creste cu 6,3 milimetri pe luna, indiferent daca este tuns sau nu. Taierea varfurilor nu face decat sa confere impresia ca parul devine mai lung datorita eliminarii varfurilor tocite. Pentru un par sanatos, este indicat sa iti tai varfurile o data la 12 saptamani.

Mitul 2: Clatitul cu apa rece face parul sa straluceasca

Parul nu contine celule vii care sa reactioneze la rece sau la cald. Mai mult decat atat, clatirea parului cu apa rece poate sa ne afecteze sanatatea din cauza diferentei de temperatura care se schimba brusc.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook