Cercetătorii americani au identificat cea mai bună reţetă de slăbit

 

Specialiştii americani susţin că dieta cea mai bună pentru a slăbi este bazată pe carbohidraţi sănătoşi, astfel încât oferă şanse mai mari de a slăbi decât dietele cu grăsimi puţine sau cu carbohidraţi puţini.

Participanţii la studiu care au ţinut o dietă bazată pe un indice glicemic scăzut (dietă similară celei Mediteraneene), ce s-a concentrat pe peşte, fructe, legume, nuci şi cereale integrale, au beneficiat de un nivel mai sănătos al colesterolului şi de îmbunătăţirea mai multor markeri ce indică un risc mai scăzut de a suferi de afecţiuni cardiace şi de diabet. O astfel de dietă poate include şi migdale, orez brun, fasole şi grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline, scrie descopera.ro.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la New Balance Foundation Obesity Prevention Center, din cadrul Spitalului Pediatric din Boston, fiind finanţat de Institutul Naţional de Sănătate al SUA şi de Fundaţia New Balance. Scopul cercetării a fost studierea a 3 diete populare pentru a determina care dintre acestea permite scăderea în greutate şi menţinerea acesteia la un nivel sănătos.

Studiul a fost publicat în publicaţia ştiinţifică "Journal of the American Medical Association".

 

Foto: descopera.ro

Comentarii Facebook