6 alimente care te menţin slabă

 

Pentru a avea o dietă sănătoasă este foarte important să ţinem seama de faptul că anumite alimente ne menţin slabe.

Mere

Sursă excelentă de fibre, merele au un efect dovedit pentru menţinerea greutăţii şi pentru dietă. Când ronţăi mere, obţii senzaţia de saţietate mai repede, iar aceste fructe conţin un complex de vitamine util metabolismului. Un studiu de specialitate publicat in jurnalul "Apettite" a demonstrat că 3 mere pe zi contribuie mai puternic la scăderea în greutate decât aceeaşi cantitate de fibre naturale obţinute din cereale integrale.

Roşii

Avantajul legumelor faţă de alte alimente atunci când ţii la menţinerea greutăţii este că acestea sunt rareori mâncate în exces. Multe legume conţin fibre, însă roşiile sunt la fel de bune crude sau gătite, iar o ceaşcă de roşii gătite are numai 43 calorii. O roşie de mărime medie conţine 1 gram proteine, 1 gram fibre şi 5 grame carbohidraţi. Vitamina C şi beta-carotenul din roşii sunt alte substanţe ce contribuie la funcţionarea corectă a sistemului imunitar şi a metabolismului,.

Cereale integrale

Energia obţinută din cereale integrale este consumată de corp mai încet decât cea din carbohidraţii din făina albă, motiv pentru care aceste alimente menţin senzaţia de saţietate mai mult timp după masă. Alături de cerealele integrale, orezul brun sau sălbatic oferă aceleaşi calităţi calorice recomandate de nutriţionişti pentru menţinerea sau reducerea greutăţii.

Citeşte mai multe pe eva.ro

Comentarii Facebook