Prinţul Harry, ameninţat cu moartea de talibanii afgani


Talibanii afgani au afirmat luni că vor hotărâţi să îl ucidă pe prinţul Harry, pilot de elicopter în armata britanică, revenit în Afgansitan pentru o a doua misiune militară, informează Mediafax.

"Vom face tot posibilul pentru a-l ucide pe prinţul Harry şi pe alţi membri ai forţelor britanice staţionaţi la Helmand", provincie din sudul Afganistanului, considerată un fief al insurecţiei talibane, a declarat pentru AFP Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al insurgenţilor.

Talibanii sunt decişi să-l ucidă şi susţin că au şi un plan bine pus la cale:  "Nu încercăm să îl răpim, ci să îl ucidem", a adăugat el, în cadrul unei convorbiri telefonice, precizând că talibanii au pus la punct "un plan foarte important" pentru a-l ataca pe prinţ, al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic.

Prinţul Harry, în vârstă de 27 de ani, cunoscut sub numele de "căpitanul Wales", a ajuns săptămâna trecută la Camp Bastion, în provincia Helmand, pentru o misiune temporară de patru luni ca pilot de elicopter Apache, potrivit armatei britanice.

Comentarii Facebook