5 antioxidanti benefici pentru sanatate

 

Consumul corect de alimente trebuie invatat inca de la varste fragede, moment in care trebuie tinut cont care sunt cei mai buni antioxidanti de care corpul are nevoie, spun specialistii thenibble.com

 

Evident ca ei sunt la fel de benefici si pentru parinti, nu doar pentru copii, insa copiii vor consuma cu atat mai mult alimentele pe care le vad in hrana zilnica a parintilor lor. 

 

1. Beta-carotenul are un rol deosebit in prevenirea cancerului, prin anihilarea radicalilor liberi si "dizolvarea" substantelor canceroase provenite din mediul extern. De asemenea joaca un rol important in combaterea aterosclerozei, deoarece impiedica oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL) reducand riscul aparitiei acestei boli si in consecinta al producerii infarctului miocardic. De asemenea, beta carotenul are efect antiimbatranire, protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete si ajuta la prevenirea numeroaselor boli cauzate de inaintarea in varsta, informeaza sfatulparintilor.ro

 

Il puteti gasi in: morcovi, cartofi dulci, spanac, dovlecei, caise, piersici, nectarine, mango, papaya.

 

2. Vitamina C este binecunoscuta pentru efectele sale: mareste rezistenta vaselor sangvine, intervine in buna functionare a tesuturilor si a diferitelor organe, are rol de reglare a glicemiei si colesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate in organism, are actiune antialergica, are rol de laxative natural, mareste gradul de absorbtie a fierului organic.

 

Le puteti administra copiilor vitamina C prin consumarea de broccoli, ardei, kiwi, fructe de padure, rosii si citrice.

 

3. Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanti care ajuta la dezvoltarea armonioasa a creierului. Vitamina E are efect diuretic si hipotensiv, intareste si protejeaza inima, limiteaza producerea de colesterol, amelioreaza ritmul de dezvoltare a organelor genitale la pubertate, intervine in caz de tulburari de crestere la copii. 

 

Il puteti gasi in stare naturala in seminte si uleiurile acestora presate la rece, in germenii de grau, nuci, fasole si peste.

 

Pentru mai multe informatii intrati AICI.

Comentarii Facebook