Un permis de conducere obtinut in Ungaria costa 2-3.000 de lei, spun rudele rromilor retinuti de DNA

Rudele etnicilor rromi, retinuti ieri sera de DNA, recunosc ca acestia au obtinut permise de conducere ajutati de translatori. Cei 12 rromi vor fi prezentati astazi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.

 

Rudele celor retinuti sustin ca acestia si-au luat permisele in Ungaria si ca au platit pentru ele fiecare cate 2.000-3.000 de lei. Oamenii spun ca nu au facut altceva decat sa respecte indicatiile instructorilor din tara vecina. Dupa ce au facut scoala de soferi in Debrecen, rromii au fost dusi la examinare, care, potrivit legii maghiare, se poate face doar in prezenta unor translatori. Rudele celor retinuti recunosc ca acestia au fost ajutati in timpul examenului de translatori.

 

Procurorii sustin ca in acest fel zeci de romani din Nordul tarii au intrat in posesia unor permise de conducere, desi nu stiu nici macar sa scrie. Potrivit procurorilor, reteaua a fost demascata in momentul in care romanii au cerut sa le fie recunoscute documentele si in tara.

 

Cei 12 rromi din Cehu Silvaniei, judetul Salaj, retinuti aseara de procurori, vor fi prezentati astazi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.

Comentarii Facebook