Turist în Cluj: Efectiv m-am îndrăgostit de oraș, de oameni! Singurul minus e că nu se vorbește numai limba română


Un turist care a trecut prin Cluj-Napoca a adus ode orașului, spunând că este singurul din țară care nu a fost distrus. 

Acesta a precizat, într-o postare online, că singurul minus e că se ”vorbește ungurește cam 30%”. Această remarcă este una prostească, xenofobă,  deoarece în Cluj-Napoca sunt mulți etnici maghiari, iar aceștia au dreptul să se exprime în ce limbă doresc. De asemenea, la Cluj-Napoca se vorbesc și alte limbi europene, având în vedere că sunt minim 5000 de studenți străini la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”. În plus, faptul că se vorbesc mai multe limbi arată că este un oraș cosmopolit, în care toată lumea trăiește în bună vecinătate. 

Non-clujean aici. Vă salut, servus și toate cele cele. Am vizitat și eu orașul vostru timp de 2 zile și încă sunt în șoc. Nu știu dacă v-am nimerit în zi buna sau pur și simplu așa e vibe-ul. M-am simțit senzațional, oamenii mi se par extraordinari de drăguți, săritori și respectuoși. Orașul foarte curat, disciplinat, neaglomerat (am frecventat zonă Gară - U Cluj Arena - Centru). Mașinile mult mai puține decât în orice alt oraș și totodată mult mai curat aerul. Am tot auzit păreri împărțite despre Cluj și modul în care poate sa fie.

Am venit cu 0 așteptări și am plecat cu inima pe din doua.. efectiv m-am îndrăgostit de oraș, de oameni, de pofta de viata pe care mi-o redă acest oraș.

Nu, nu sunt trimisul lui Boc (sau mai știu eu cum puteți rade). Asta-i părerea mea și v am spus: poate n-am văzut eu părțile negative ale orașului, dar în niciun alt oraș vizitat n-am găsit atâtea plusuri și atât de puține minusuri (singurul e că se vorbește ungurește cam 30%). Știu ca oamenii strică locurile frumoase de obicei, aici mi se pare singurul caz românesc unde nu-i așa.

Mi se pare orașul perfect să-ți crește copilul, sa ai o adolescentă corectă și cu beneficii și totodată pare un oraș bun chiar și pentru cei de vârsta a 2a. E bun la toate, nu mi se pare scump (tot în afara chiriilor)”, a spus turistul.

Comentarii Facebook