Emisiune LIVE exploziva la Stiri de Cluj pe tema Pediatrie 2! Emanuel Ungureanu: Unii medici si asistente si-au pierdut umanitatea

O mamica din Cluj-Napoca a trimis in aceasta saptamana o scrisoare in care a sesizat o situatie ingrozitoare cu care s-a confruntat la Clinica Pediatrie 2, din cadrul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.

 

De la asteptare de trei ore pentru a fi internata cu copilul de un an, avand febra 39 si varsaturi, pana la acordarea unui tratament cu intarziere au fost problemele semnalate de mamica. Peste 16.000 de clujeni au citit pe Stiri de Cluj despre acest subiect si mai mult de 50, majoritatea parinti au comentat, unii povestind diverse situatii prin care au trecut si ei cu copiii in cadrul acestor clinici.


 

Povesti de groaza de la Clinica Pediatrie 2! Citeste scrisoarea unei mamici

 

Reporterii Stiri de Cluj au verificat o parte dintre acuzatii si, cel putin in cazul conditiilor de la baie, s-a dovedit ca avea dreptate.

 

Clinica de Pediatrie 2 are la baie dus ruginit FOTO

 

Joi seara, de la ora 19.00, in cadrul emisiunii Stiri de Cluj LIVE, moderatoarea Delia Carbune ii va avea ca invitati pe Ionela Haba, mamica ce a semnalat aceasta situatie, directorul medical al Spitalului de Copii din Cluj, Calin Lazar, Emanuel Ungureanu, presedinte Asociatia pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta", ce ii ajuta pe copiii cu insuficienta renala cronica si care lucreaza permanent cu Spitalul de Copii si Liviu Alexa - blogger.

 

Va asteptam joi, 1 martie 2012, de la ora 19.00.

 

Daca aveti intrebari pentru invitati le asteptam la comentarii sau pe pagina de Facebook STIRI de CLUJ- afacere locala.

 

UPDATE

Conf dr. Lazar Calin, directorul medical al Spitalului de Copii din Cluj a anuntat astazi ca nu va mai participa la emisiune intrucat nu a fost mandatat de catre Comitetul Director. Precizam ca solicitarea de a participa a fost facuta in cursul zilei de marti 28 februarie 2012. In acel momnt d-l conferentiar a confirmat prticiparea. Astazi, insa, ne-a fost transmis un comunicat in care managerul Spitalului de Copii, Aldea Cornel, ne transmite de d-l conferentiar "nu este mandatat de catre Comitetul Director sa participe la aceasta emisiune".

 

Referitor la scrisoarea transmisa de Ionela Haba despre ceea ce i s-a intamplat in Clinica Pediatrie 2, conducerea Spitalului de Copii a transmis urmatoarele pecizari:

 




 


 

 

Mentionam ca in aceasta adresa ce ne-a fost trimisa, conducerea Spitalului de Copii nu precizeaza ca ar fi inceput vreo ancheta in acest caz. Dimpotriva, sustine ca tanara mamica ar fi trebuit sa se adreseze conducerii sectiei sau spitalului. Conducerea Spitalului de Copii nu isi asuma nicio vina in acest caz si nici nu recunoaste ca ar fi existat cea mai mica problema.

 

Mai mult, nu face nicio precizare ca ar fi inceput o ancheta in acest caz pentru a verifica macar daca acuzatiile aduse de d-na Haba sunt adevarate. 

 

In plus, d-l director Cornel Aldea ne transmite si noua ca: "inainte de a denigra corpul medical in totalitate trebuie ca mass-media sa cunoasca si toate succesele noastre profesionale cu care ne mandrim - adica miile de pacienti care traiesc datorita pofesionalismului nostru, perseverentei noastre si de multe ori curajului nostru sau cel putin sa aiba o atitudine constructiva si nu distructiva. Le propunem acestor specialisti in domeniu sa ne sprijine , de exemplu, in colectarea de fonduri pentru a zugravi in acest an interiorul cladirii, pentru a schimba unele obiecte sanitare care s-au depreciat, activitate care se practica si in tarile bogate occidentale, pentru spitalele de stat".

 

Ii raspund d-lui director al Spitalului de Copii, Cornel Aldea:

 

1. Stiri de Cluj nu a denigrat cadrele medicale de la Pediatrie 2 sau din oricare alta clinica si nici acum nu punem sub semnul intrebarii competentele d-lor medicale. Nici macar nu am comentat scrisoarea trimisa de d-na Haba, ci am postat doar ceea ce dumneaei relata ca i s-a intamplat. Punem in discutie atitudinea pe care o au unele cadre medicale fata de pacienti si conditiile din spitale.

 

2. Daca este asa cum sustine in adresa trimisa redactiei ca "incercam pe toate caile sa imbunatatim permanent serviciile medicale pe care le oferim" si ca asteapta un "feed-back din partea pacientilor", d-l director Aldea ar trebui sa stie ca o scrisoare a unei mamici este un feed -back al unui pacient, chiar daca este negativ, deci o ancheta sau macar o verificare de rutina in acest caz este obligatorie. 

 

3. Daca doreste ca mass-media sa cunoasca si meritele cadrelor medicale pe care le conduce are obligatia de a le transmite mass-mediei, iar atitudinea de a-i interzice directorului medical sa participe la o emisiune despre o problema aparuta concret in clinica pe care o conduce, nu ajuta la promovarea competentei medicilor din Spitalul de Copii.

 

4. Principalul aspect pe care i-l transmit d-lui director al Spitalului de Copii Cluj este ca, in calitate de director al Stiri de Cluj, oricand doresc dumnealor sa incepem o campanie de colectare de fonduri pentru Spitalul de Copii, trebuie doar sa ne anunte si o vom face. Asa ca ii vom sprijini oricand in ceea ce a spus ca putem face: "colectarea de fonduri pentru a zugravi in acest an interiorul cladirii, pentru a schimba unele obiecte sanitare care s-au depreciat".

 

 

Delia Carbune,

director Stiri de Cluj


Comentarii Facebook