Cluj: Copil pe trotinetă, lovit de un inconștient pe trecerea de pietoni. Cine e de vină?


Un copil de 15 ani a fost lovit de un șofer pe o trecere de pietoni din Turda, județul Cluj, în timp ce traversa pe trotinetă. Legislația spune că traversarea trebuie făcută pe lângă bicicletă sau trotinetă.

Accidentul s-a produs vineri, 26 aprilie, în jurul 16.00, la o trecere de pietoni de pe strada Câmpiei din municipiul Turda.

”Din primele date a reieșit că, un minor, de 15 ani, s-ar fi angajat în traversarea părții carosabile, pe trotinetă, fiind accidentat de un autoturism, condus de un bărbat de 65 de ani, pe direcția Câmpia Turzii spre Cluj-Napoca.

În urma impactului, trotineta a fost proiectată pe sensul opus de mers într-un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 41 de ani”, precizează anchetatorii.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.

Minorul a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Cine e de vină pentru producerea acestui accident?

Ce prevedere legea: ”Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă constituie abatere de la normele de circulație rutieră și poate atrage sancționarea contravențională, sau, mai grav, implicarea într-un eveniment rutier”.

Cel mai probabil vina este a șoferului, dar parțial și a pietonului. 

Comentarii Facebook