rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

PSD vrea să modifice legea Referendumului. Să se voteze timp de doua zile

  

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat, vineri, că Guvernul ar trebui să emită o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica legea referendumului astfel încât să fie introdusă posibilitatea desfăşurării scrutinului de modificare a Constituţiei pe parcursul a două zile consecutive.

Au fost discuţii la Parlament, nu la partid. Eu am spus că se poate printr-o modificare legislativă. La vremea respectivă a apărut o aberaţie pentru că CCR, din motive care îmi scapă, a zis că trebuie să fixăm data prin lege. Şi eu le-am explicat şi le-am şi demonstrat că nu se poate fixa o dată prin legea referendumului decât dacă am fixa, să zicem, că în fiecare an pe 25 Decembrie este Crăciunul, altminteri nu poţi să pui în lege o dată fixă. Dar au apucat să dea decizia, motiv pentru care la vremea respectivă am găsit soluţia cu ultima duminică înainte de expirarea celor 30 de zile, dar nu mi-am dat seama să las şi ipoteza a două zile consecutive. Dar se poate, teoretic se poate", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, întrebat dacă există discuţii în partid privind organizarea referendumului pentru familie pe parcursul a două zile.

Întrebat care este soluţia juridică, Nicolae a indicat o Ordonanţă de Urgenţă.

Ar fi perfect constituţională (o ordonanţă de urgenţă - n.r.) din punctul meu de vedere, pentru că nu afectează drepturi şi libertăţi fundamentale, dimpotrivă, le susţine. De asemenea, este justificată din toate punctele de vedere, ca oportunitate, urgenţă. Şi, mai mult decât atât, revizuirea precedentă a Constituţiei s-a făcut prin referendum organizat pe parcursul a două zile, adică am şi un precedent. Eu sunt de părere că Guvernul trebuie să emită o Ordonanţă de Urgenţă care să facă toate modificările necesare", a precizat Şerban Nicolae, pentru MEDIAFAX.

Conform liderului senatorilor PSD, există şi o temere legată de posibilitatea ca o astfel de OUG să fie declarată neconstituţională.

Unii se temeau de faptul că ar putea să fie contestată, să fie declarată neconstituţională, să ne trezim că vreo instanţă o suspendă şi aşa mai departe", a mai spus Nicolae.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat pe 1 septembrie, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, de la Neptun, că referendumul pentru familie va fi organizat în data de 7 octombrie.

14-9-2018, 13:19
473 vizualizări
2 comentarii
radu B14-9-2018, 13:48
Daca tot evorba despre cate face PSD-ul (Dragnea) in tara asta o sa-I fac o propunere d-lui Nasra. Daca d-le Nasra esti printre cei putini care-l mai slujesc pe Dragnea asa ca-ti fac o propunere:treci si mata in tabara cealalta si asa poate obtii una din functiile importante promise celor ce sunt impotriva lui Dragnea .Spun asta pt. ca aici in Cluj aproape nu te cunoaste nimeni,iar daca primesti vreo functie mai mare poti sa scoti si mata capul in lume ca aici esti cam un 0.!
andi14-9-2018, 13:41
nu doar mortii din teleorman sa invie ci toti comunistii morti de 100 de ani.
bravo dragnea, esti cel mai tare....se vede cine cui da mooie...

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

4056 vizualizări
24-9-2018, 11:51
Câte mașini poate ”înghiți” un autobuz Solaris. De asta soluția este transportul în comun!» Vezi tot
929 vizualizări
23-9-2018, 17:21
Sala Polivalentă Cluj-Napoca se numește BTarena» Vezi tot
471 vizualizări
24-9-2018, 11:10
"Alo, sunt Irina Tănase și vreau cutare sau cutare", a declarat Liviu Dragnea» Vezi tot
453 vizualizări
24-9-2018, 10:06
Liviu Dragnea sare la gâtul miniștilor: Nu semnează și nu mai pot rămâne acolo» Vezi tot
304 vizualizări
24-9-2018, 11:14
Dragnea prevede câteva remanieri în Guvern, după ce a câștigat bătălia internă din PSD» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?