rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu producători și distribuitori de medicamente. Ce au discutat

  

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit miercuri cu producători și distribuitori de medicamente, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Conform surselor citate, printre subiectele abordate în cadrul discuțiilor s-a aflat și proiectul legii vaccinării, care s-ar putea afla pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de miercuri.

Prim-ministrul a declarat în cadrul unui interviu pentru Agrepres, pe 1 august, că statul este dator să intervină în privința vaccinării.

"Sunt țări care încearcă exact același lucru acum, să impună vaccinarea obligatorie. Cred că în momentul în care epuizăm tot ce se poate pe partea bună, cu binele, de conștientizare a populației despre riscurile pe care le are copilul nevaccinat — (părintele — n.r.) care își condamnă practic copilul la suferință și nu numai copilul, chiar și comunitatea din care face parte. Statul e dator să intervină. Fiindcă nu copilul a decis, decide altcineva pentru copil. Și apoi, el trebuie să își asume greșeala părinților? Deci, dacă statul protejează și intervine peste părinți atunci când el este prost tratat de o gripă sau de altceva, iertați-mă, aici chiar va trebui să fim mult mai activi", a spus Tudose.

De asemenea, în același interviu, șeful Executivului preciza că se va întâlni cu producători și distribuitori de medicamente. Întrebat cum comentează faptul că se prefigurează o potențială criză a medicamentelor, Tudose a spus: "O să am săptămâna viitoare, încerc, o întâlnire cu producătorii, cu importatorii, cu distribuitorii, cu toată lumea, împreună cu ministrul de Finanțe să vedem ce se întâmplă. Exact cum v-am spus, haideți să identificăm problema. Odată identificată, să o discutăm cu toții și să încercăm să o rezolvăm".

Legea vaccinării a fost citită în primă lectură în ședința de Guvern din 27 iulie, după cum anunța atunci ministrul Sănătății, Florian Bodog.

9-8-2017, 17:46
51 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

418 vizualizări
17-11-2017, 11:32
Tupeul unui deputat PSD. Clujul așteaptă ca Guvernul PSD să facă centura de Sud, iar Sorin Bota propune o masă de lucru » Vezi tot
246 vizualizări
2-10-2017, 17:10
Noi acuzații la adresa lui Victor Ponta: A fost ofițer acoperit» Vezi tot
147 vizualizări
15-11-2017, 23:12
Așa va arăta Târgul de Crăciun 2017. Plângerile etnicilor maghiari sunt ignorate - FOTO» Vezi tot
111 vizualizări
14-11-2017, 16:39
Noi sensuri unice la Cluj-Napoca. Vezi despre ce străzi este vorba» Vezi tot
108 vizualizări
17-11-2017, 13:35
Tișe convoacă o întâlnire pentru rezolvarea problemelor legate de Aeroportul Cluj» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?