rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu producători și distribuitori de medicamente. Ce au discutat

  

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit miercuri cu producători și distribuitori de medicamente, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Conform surselor citate, printre subiectele abordate în cadrul discuțiilor s-a aflat și proiectul legii vaccinării, care s-ar putea afla pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Guvern de miercuri.

Prim-ministrul a declarat în cadrul unui interviu pentru Agrepres, pe 1 august, că statul este dator să intervină în privința vaccinării.

"Sunt țări care încearcă exact același lucru acum, să impună vaccinarea obligatorie. Cred că în momentul în care epuizăm tot ce se poate pe partea bună, cu binele, de conștientizare a populației despre riscurile pe care le are copilul nevaccinat — (părintele — n.r.) care își condamnă practic copilul la suferință și nu numai copilul, chiar și comunitatea din care face parte. Statul e dator să intervină. Fiindcă nu copilul a decis, decide altcineva pentru copil. Și apoi, el trebuie să își asume greșeala părinților? Deci, dacă statul protejează și intervine peste părinți atunci când el este prost tratat de o gripă sau de altceva, iertați-mă, aici chiar va trebui să fim mult mai activi", a spus Tudose.

De asemenea, în același interviu, șeful Executivului preciza că se va întâlni cu producători și distribuitori de medicamente. Întrebat cum comentează faptul că se prefigurează o potențială criză a medicamentelor, Tudose a spus: "O să am săptămâna viitoare, încerc, o întâlnire cu producătorii, cu importatorii, cu distribuitorii, cu toată lumea, împreună cu ministrul de Finanțe să vedem ce se întâmplă. Exact cum v-am spus, haideți să identificăm problema. Odată identificată, să o discutăm cu toții și să încercăm să o rezolvăm".

Legea vaccinării a fost citită în primă lectură în ședința de Guvern din 27 iulie, după cum anunța atunci ministrul Sănătății, Florian Bodog.

9-8-2017, 17:46
63 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

6 vizualizări
19-1-2018, 10:49
ATENȚIE, șoferi! S-au efectuat lucrări de deszăpezire pe aproape 100 de drumuri din Cluj. Se circulă în condiții de iarnă» Vezi tot
6 vizualizări
7-2-2015, 9:58
Mesajul lui Iohannis pentru locuitorii din Roșia Montană» Vezi tot
5 vizualizări
16-9-2015, 12:25
Ce se întâmplă cu drumul spre pârtia Buscat! Răspunsurile sunt dezamăgitoare» Vezi tot
4 vizualizări
18-1-2018, 20:18
Florești: Cum arată bugetul pe 2018» Vezi tot
4 vizualizări
18-1-2018, 20:37
Clujeanul Eckstein-Kovacs Peter, membru UDMR, organizează deplasarea maghiarilor la București, în 20 ianuarie» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?