Părinții acuzați că blochează zilnic o stradă din Cluj-Napoca: ”Autobuzele circulă aproape goale și părinții își duc copii cu mașina personală”


Părinții clujeni sunt acuzați că blochează zilnic o bandă de circulație de pe strada Horea, cu un tupeu de nedescris. 

Vreau să sesizez un nou fenomen de călăreală, nu știu cum altfel să o numesc.

Părinții în așteptarea copiilor de la școala de pe Horea nr.52, parchează mașinile pe prima banda, blocând o întreagă bandă.

Asta se întâmplă în fiecare zi la orele cand termină copii cu școala, eu am filmat la 16:00 și este a doua oară cand sesizez și la politia locala. Menționez ca nu se iau masuri de prevenire, politia local se deplaseaza la fata locului, constata și le face vânt la părinți, a doua zi sunt la loc…

Toate astea sa intampla în timp ce traficul este îngreunat și autobuzele, care circulă aproape goale din cauza ca toți părinții își duc copii cu mașina personală,stau după în traficul creat de părinții care sfidează orice lege.

Din cate știu, dar poate știți voi mai bine, copii trebuie dati la scoli în cartierul unde locuiesc părinții- caz în care nu este necesar sa mergi după ei cu mașina…dar se sfidează și legea asta prin flotante la prieteni în zona.

Personal ma deranjeaza cel mai tare poluarea creata de toate masinile care circula degeaba în intervalele astea, copii pot merge cu autobuzul acasă, sau dacă părinții nu vor asta pot merge împreuna cu autobuzul, bicicleta, pe jos”, ne-au sesizat reprezentanții ONG -ului ”Trai Sustenabil”.

Știri de Cluj a întrebat Primăria Cluj-Napoca și Poliția Rutieră despre acest caz.

Poliția locală e prezentă zilnic pe această stradă și aplică sancțiuni celor care staționează neregulamentar în zonă”, a precizat Primăria Cluj-Napoca, fără a preciza exact cate amenzi s-au dat

Poliția Cluj a precizat că Poliția Locală are atribuții de a verifica modul în care se parchează în zona școlilor, unde se și alfă zilnic. 

Comentarii Facebook