Padure-parc de 6 hectare, amenajata intre cartierul Zorilor si campusul Hasdeu


Amenajarea padurii-parc si a gradinii agrobotanice "Profesor Iuliu Prodan", situate intre cartierul Zorilor si campusul Hasdeu, se va face in doua etape.

Consiliul de Administratie al USAMV si Senatul universitatii au aprobat deja asocierea cu Consiliul Local pentru amenajarea parcului care va purta numele "Profesor Iuliu Prodan", urmand ca parteneriatul sa fie supus aprobarii si in sedinta Consiliului local programata in 29 februarie. USAMV va pune la dispozitie intreaga suprafata de 6 hectare a parcului si a gradinii agrobotanice, iar Primaria Cluj-Napoca se va ocupa de amenajarile necesare. Asocierea se va incheia pe o perioada initiala de 10 ani, cu posibilitate de prelungire.

"Ameanjarea padurii-parc si a gradinii agrobotanice se va realiza in doua etape. In prima etapa se va realiza un parc public pentru toti cetatenii municipiului, dar cu precadere pentru cei din Zorilor, pentru ca in aceasta zona nu exista niciun parc la ora actuala. In cea de-a doua etapa, se va amenaja o gradina agrobotanica la nivel european, cu acces controlat, care va fi cu siguranta una dintre cele mai agreabile destinatii pentru petrecerea timpului liber din municipiul nostru", a declarat primarul interimar Radu Moisin.

Amenajarea padurii-parc se va realiza intr-un termen de trei luni, urmand ca amenajarea gradinii agrobotanice sa se faca pana la finele acestui an.

In ceea ce priveste amenajarile, muncipalitatea se va ocupa atat de lucrarile de curatire a vegetatiei existente, cat si de trasarea aleilor, realizarea iluminatului public,  amplasarea de aparate de fitness in aer liber, construirea unui foisor din lemn, amplasarea de cosuri de gunoi, de banci si de cismele.

Radu Moisin a anuntat ca, imediat dupa ce asocierea cu USAMV va fi aprobata de Consiliu local, va fi lansata o dezbatere publica cu privire la planurile pentru amenajarea padurii-parc. Forma finala a padurii-parc va fi stabilita de catre specialisti in urma consultarii publice.

"Universitatea de Stiinte Agricole sii Medicina Veterinara avea in plan de mai mult timp amenajarea acestui parc, proiect care ar fi urmat sa fie realizat in urmatorii ani. Ma bucur ca am reusit, impreuna cu Primaria, sa realizam mai repede acest proiect. in acest context, am considerat necesar sa ne valorificam si gradina botanica", a explicat rectorul USAMV Cluj-Napoca, Doru Pamfil.

Trebuie mentionat faptul ca in zona gradinii agrobotanice exista deja majoritatea specilor lemnoase si ierboase, urmand doar ca acestea sa fie puse in valoare.

Comentarii Facebook