Consilierul local PSD Cluj, Gheorghe Vuscan: Ministerul trebuie sa gaseasca o solutie impotriva clasei pregatitoare

 

Consilierul local PSD, Gheorghe Vuscan, face apel catre actualul ministru al educatiei in scopul de a gasi o solutie impotriva infiintarii clasei pregatitoare.

"In ultima perioada au apelat la noi foarte multi parinti pur si simplu disperati pentru ca nu inteleg cum este posibil ca domnii ministri ai educatiei  sa permita ca acesti copii de doar 6 ani sa fie folositi drept cobai. Lucrurile sunt de fapt extrem de simple: in scoli nu mai este loc si pentru clasa pregatitoare. in Cluj-Napoca oricum aveam probleme cu spatiile pe care le au scolile si aveam situatii in care elevii trebuiau sa vina unii cu program de dimineata si altii cu program de dupa pranz. Noi, cei din USL nu putem sa le spunem parintilor care  sunt sursele de finantare pentru aplicarea acum a acestei prevederi din Legea Educatiei Nationale. In bugetele consiliilor locale nu au fost prevazuti bani pentru clasa 0”, a precizat vicepresedinte PSD Cluj Gheorghe Vuscan.

Aceste a mai agaugat ca Guvernul a blocat dialogul social cu cei direct vizati de posibilele masuri ale acestui proiect: "Spre exemplu, conform calendarului primit de catre scolile clujene, abia in luna august vor fi organizate concursurile pentru invatatori, iar astazi noi nu avem un program analitic pentru implementarea acestei prevederi. Mai mult, in noile conditii nu mai putem avea programul Scoala dupa Scoala si bulversam din nou toate clasele. De fapt, cei aflati la putere bajbiie cu informatii contradictorii. Din punctul meu de vedere raul cel mai mic ar fi ca aceasta noua clasa sa ramana in spatiile existente in gradinite si sa fie modificata doar curricula scolara. Vedem clar unde duce lipsa de dezbatere a legilor importante si faptul ca Guvernul a blocat dialogul social cu cei direct vizasi de aceste masuri".

Comentarii Facebook