A fost inventată farfuria care îți calculează câte calorii consumi. Cât costă



Un american a inventat farfuria inteligentă, care îți calculează câte calorii consumi la fiecare masă. Acesta a pornit și o campanie de finanțare pe Kickstarter.

Inventatorului i-a venit ideea după ce tatăl său a trecut prin experienţa-limită de a fi operat de trei ori pe inimă. După ce a devenit expert în nutriţie, Anthony Ortiz, CEO al Fitly, firma care produce SmartPlate, a descoperit că toate aplicaţiile care există în piaţă nu reuşesc să detecteze cu exactitate caloriile consumate, scrie realitatea.net.

Dispozitivul folosește trei camere digitale, ca și cele de pe smartphone-uri, pentru a scana fiecare parte din mâncare, iar cu ajutorul unui algoritm de recunoaştere a alimentelor cu acurateţe de 99%, senzorii din dotare cântăresc la precizie fiecare tip de aliment din farfurie.

Farfuria este conectată Wi-Fi la un smartphone şi îţi spune rapid nu doar câte calorii consumi, ci şi dacă mănânci prea repede.

SmartPlate se va vinde în retail cu aproape 200 de dolari, dar poate fi pre-comandată cu 99 dolari în perioada campaniei de finanţare.

Comentarii Facebook