Miliardarul Ion Țiriac: ”Eu oameni săraci încă n-am văzut!”


Ion Țiriac (84 de ani), unul dintre cei mai bogați oameni din România, a declarat că el nu a văzut oameni săraci.

”Bogăția, sărăcia... Niște noțiuni pe care în ziua de astăzi nu prea le avem. Eu oameni săraci încă n-am văzut!”, a spus omul de afaceri.

Acesta are o avere estimată la 1,75 miliarde de euro.

Toată lumea își măsoară averea numai în bani. E absolut greșit, după ce îi ai. Să măsori în bani, după ce îi ai nu ajută la nimic”, a declarat omul de afaceri pentru Gazeta Sporturilor.

Bogăția, sărăcia... Niște noțiuni pe care în ziua de astăzi nu prea le avem. Eu oameni săraci încă n-am văzut! Iar cei care nu pot să pună mâna pe-o mătură, aia e treaba lor!", a continuat Ion Țiriac.

Miliardarul a mai spus că și el a făcut muncă fizică: ”Eu n-am plecat de la mătură, dar am pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă. De fiecare dată când organizam Cupa Davis și-aveam și respectabila vârstă de 40 de ani.

Și puneam singur mocheta. Cum o făceam eu nu făcea nimeni. Şi dacă nu făceam eu, nu ieșea ca lumea”.

Țiriac a făcut o paralelă cu averea lui Steve Jobs, preşedinte al Consiliului de Administratie al Apple, care a murit de cancer în 2011, la doar 56 de ani. El avea o avere de 14 miliarde de dolari!

Ajung la Steve Jobs! Mă uit la camera asta cu patru pereți și-mi spun ăștia că o să mor. Ce-am făcut în viața asta? Mulți îmi zic că am făcut mult, mult de tot. Dar n-aș mai face la fel.

N-am avut timp pentru familie, pentru prieteni și-mi spun că nici cămașa asta n-o mai iau cu mine mâine. Ăsta este rezultatul! Nu este macabru, asta este realitatea!”, a explicat omul de afaceri.

Comentarii Facebook