Miercuri 24 Aprilie

Patronul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, rămâne în arest pentru încă 30 de zile! Prejudiciul în dosarul „Bismobil-Kitchen” depășește 1,4 milioane de euro


Mihail Șaran, fondatorul companiei Bismobil Kitchen, va petrece încă 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul Nr. 13 din Chișinău. Șaran este suspectat că a înșelat sute de clienți din România și Republica Moldova, lăsându-i fără mobilă. După ce a fost arestat la data de 19 ianuarie, măsura preventivă a arestului în privința fondatorului Bismobil Kitchen a fost prelungită de două ori. 

Amintim că la începutul lunii ianuarie, ȘTIRI DE CLUJ a publicat o anchetă potrivit căreia sute de oameni au rămas fără mii de euro și fără bucătării, prejudiciul fiind de sute de mii de euro, după ce magazinele Bismobil Kitchen din toată țara au fost închise. După ce Mihail Șaran, fondatorul companiei, a fost arestat pentru 20 de zile, când încerca să fugă din Republica Moldova, oamenii legii au constatat că „ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei”. Peste 55 de plângeri au fost depuse de cetățeni ai R. Moldova, până la data de 26 ianuarie, prejudiciul ridicându-se la circa 8 milioane de lei (MD) în acel moment.

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, va petrece încă 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul 13. Măsura de detenție a fost prelungită și pentru alți trei angajați ai companiei, iar încă cinci vor mai sta 30 de zile în arest la domiciliu, scrie TV8.md.

În dimineața de 8 februarie, în dosarul „BisMobil Kitchen” au fost efectuate alte nouă percheziții. Polițiștii și procurorii au mai stabilit unele adrese, precum și alte persoane implicate în această schemă. În urma perchezițiilor, ofițerii Direcției investigații complexe a INI, în comun cu ofițerii DGUP, sub conducerea PCCOCS, au depistat și ridicat documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație pe care se păstrează urmele infracțiunilor, contracte, facturi și alte obiecte care au importanță pe cauza penală.

Până la această dată, pe numele lui Mihail Șaran și al companiei „Bismobil” au fost înregistrate 144 de plângeri pentru bucătării la comandă, care nu au fost livrate clienților, cu o sumă a prejudiciului de 18.116.867 lei și 11 plângeri au fost înregistrate pe contracte de împrumut, suma prejudiciului fiind de 558.500 de euro, a declarat Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General de Poliție (IGP) din RM pentru ZdG. 

Și în România, numărul persoanelor păgubite de compania „Bismobil Kitchen” a depășit cifra de o sută. Amintim că directorul și fondatorul companiei, Mihail Șaran, a fost reținut pe Aeroportul internațional Chișinău, pe 23 ianuarie. În cadrul aceluiași dosar, au mai fost reținuți trei bărbați și două femei din cadrul companiei „Bismobil Kitchen”, după ce au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, aceștia aveau rol de contabili și agenți de vânzare.

Citește toate materialele despre acest subiect:

Comentarii Facebook