Mărturia unui păgubit al schemei tip ”Caritas”, pe care o promova Culiță Sterp și Iancu Sterp: Promiteau profituri URIAȘE în câteva zile - EXCLUSIV


O schemă de tip ”Caritas” i-a avut ca imagine pe frații Culiță Sterp și Iancu Sterp, care făceau reclamă unor site-uri care promiteau profituri de 25% în termen de câteva zile. Oamenii păgubiți spun că pe paginile Inside Trade și Great Trade se transmitea că profiturile vin de fapt din investiții pe bursă. 

Culiță Sterp apărea pe Instagram, cu teancuri de bani în mâini, și spunea că oamenii pot să aibă încredere în site -urile Inside Trade și Great Trade, pentru că vor primi banii înapoi. Românii au avut încredere pentru că site -urile care promiteau câștiguri foarte mari erau promovate de frații Sterp. După ce s-a aflat că au fost înșelați, oamenii l-au contactat pe Culiță Sterp, dar acesta nu a răspuns. Ceilalți implicați în ”afacere” și-au sters conturile de Instagram și paginile. 

Culmea este că frații Sterp au început imediat să promoveze site -uri care oferă profituri uriașe pe baza investițiilor în criptomonede. S-a trecut de la profiturile realizate din investiții la bursă de niște genii în tranzacționări, la profituri foarte mari din criptomonede, care în vara anului 2021 era la modă, după ce bitcoinul a crescut de la 12.000 la aproape 70.000 de dolari. 

Păgubiții sunt reprezentanți de avocatul Bogdan Blaj, din Cluj. Citiți la final declarația acestuia.

Inside Trade și Great Trade promiteau un profit de 25% în șapte zile. Culiță Sterp, acuzat că promova o înșelătorie pe Instagram

Unul dintre păgubiți a declarat pentru Știri de Cluj că a căpătat încredere după ce a văzut reclamele făcute de cele două vedete.

Noi am văzut pe Instagram niște persoane publice care făceau reclamă la paginile Great Trade și Inside Trade, care promiteau profituri de 20 - 50% din banii depuși. 

Prima dată am fost cu cei de la Inside Trade și apoi s-au dezvoltat în Great Trade. La Inside Trade se cereau depozite mici, de 20, 50 și 100 de euro. Profitul promis era de minim 20% pentru câteva zile și chiar 50%.

Eu am început cu o sumă mai mică, Am făcut trei sau patru depozite și banii mi-au fost întorși rapid. Așa am prins încredere. Frații Sterp făceau reclamă la Inside Trade.

Apoi am aflat de cei de la Great Trade, tot de la Culiță Sterp și fratele lui, Iancu Sterp. Aici, deja depozitele cerute erau mult mai mari. Se cereau deja minim 2.500 de lei, nu mai erau depozite mici. Prima dată mi s-au returnat banii. Din 5000 de lei, într-o săptămână, am primit 25% în plus. Am mai băgat apoi 10.000 de lei și iarăși mi-au dat banii și încă 25%. Toate acestea se întâmplau în vara anului 2021”, a relatat unul dintre păgubiți, în exclusivitate pentru Știri de Cluj.

Păgubiții îi acuză pe frații Sterp că știau ce se întâmplă

Acesta a relatat că, după ce a prins încredere, împreună cu prietena lui au investit împreună 30.000 de lei.

Acum avem 6000 de euro băgați (30.000 de lei), eu si prietena mea. M-a impulsionat faptul că erau reclame făcute de frații Sterp, care stăteau cu teancuri de bani în mână. După ce am investit 6000 de euro, au ieșit cei care administrau afacerea și au spus că tranzacțiile merg prost că firmele merg pe pierdere. În interval de 2 zile s-au închis. Ne-au spus că nu mai au de unde să returneze banii, dar că să stăm liniștiți, 3 luni sau 6 luni, pentru că ne vor da banii”, a mai precizat păgubitul.

Despre Culiță Sterp și fratele lui, Iancu Sterp, acesta a spus că are bănuieli că ar fi fost implicați mai mult.  

El făcea reclame și avea banii teancuri cu bani în mână ca să avem încredere în cei de la Great Trade. După ce am pățit noi, i-am lăsat mesaj să nu mai facă reclamă, dar nu mi-a răspuns. Culmea este că între timp au început să facă reclamă la pagini care ofereau profituri uriașe din criptomonede.

Noi îi acuzăm că au făcut reclamă și înșelăciune, pentru că au zis să băgăm bani pentru că e de încredere. 

E un fel de Caritas. Aceeași schemă! Bănuiesc că trebuie să fi fost cineva cu bani în spate. Bănuiesc că frații Sterp aveau bani..

Sunt persoane cu investiții de 24.000 de euro și 50.000 de euro de euro. Ca să le returneze în 7 zile 25% profit trebuie ca cineva să fi pompat bani, adică cineva cu bani. Din acest motiv îi bănuim pe frații Sterp că sunt implicați mai mult decât în ceea ce privește reclamele”, a adăugat acesta. 

32 de păgubiți au apelat la casa de avocatură Bogdan Blaj


Un număr de 32 de persoane, cu o pagubă de 350.000 de euro, au apelat la serviciile Casei de avocatură din Cluj Blaj Law, care îi reprezintă în justiție. Se pare că păgubiții sunt mult mai mulți, dar oamenii au preferat să nu facă plângeri penale. 

Avocatul Bogdan Blaj: ”Prin concursul unor influenceri, se încurajau transferuri de bani în diverse conturi, cu promisiunea că acele sume vor fi alocate unor investiții în tranzacții cu criptomonede”

În cursul lunilor aprilie-mai 2021, ulterior contactării echipei noastre de către mai multe persoane păgubite, am conturat în cadrul unei plângeri penale colective o schemă infracțională a cărei proporții era nemaiîntâlnită raportat la fraude în mediul online derulate pe teritoriul României. S-au alăturat zeci de clienți în cadrul acestui demers, clienți ce au efectuat depuneri de sume considerabile în conturile bancare, conturile de Revolut, respectiv conturile de payeer/paysend indicate de către făptuitori, în vederea pretinsei tranzacționări a acestor sume şi a obținerii unui profit garantat, conform   promisiunilor   acestora   potrivit   cărora   investițiile   ar urma să fie fructificate. Schema era larg răspândită pe rețeaua de socializare Instagram, unde inclusiv prin concursul unor influenceri, se încurajau transferuri de bani în diverse conturi, cu promisiunea că acele sume vor fi alocate unor investiții în tranzacții cu criptomonede.
Chiar dacă numărul persoanelor vătămate este mult mai mare în realitate, acestea au fost descurajate în anul 2021, considerând că este imposibil să fie găsite persoanele responsabile, implicit nefiind șanse de recuperare a prejudiciilor produse. Însă, azi ne aflăm în situația în care avem mai multe persoane identificate și chiar arestate, context în care orice persoană care a fost victima acestui tip de frauda poate să se alature prezentului demers”, a declarat avocatul Bogdan Blaj.

Comentarii Facebook