Soluție pentru decongestionarea traficului din Cluj: Cale ferată între Gilău și Jucu, cu costuri ZERO în bugetul Clujului- Aurelia Cristea, candidat PSD


    • Aurelia Cristea și-a depus astăzi candidatura la primăria municipiului Cluj-Napoca din partea PSD Cluj
    • Propunerea de decongestionare trafic Cluj-Napoca: Cale ferată Gilău-Jucu cu costuri ZERO pentru bugetul local
    • Costurile sunt deja incluse în electrificarea căii ferate Oradea-Cluj
    • ”Este ireal că linia ferată trece pe lângă Aeroportul Cluj-Napoca și noi nu reușim să preluăm pasagerii cu trenul”


O linie de cale ferată între Gilău și Jucu ar degreva traficul și nu ar afecta bugetul Clujului, deoarece costurile sunt deja prevăzute în electrificarea căii ferate Cluj-Oradea

Propunerea aparține Aureliei Cristea, candidatul PSD la primăria municipiului Cluj-Napoca, care și-a depus astăzi în mod oficial candidatura pentru fotoliul de primar. 

Aurelia Cristea, candidatul PSD la primăria municipiului Cluj-Napoca susține că aceasta este o variantă foarte ieftină prin care se poate decongestiona traficul din Cluj-Napoca și că este incredibil că nu reușim să o punem în aplicare, în condițiile în care bugetul municipiului Cluj-Napoca nu ar fi deloc afectat.

 Acesta este unul dintre proiectele cu care se prezintă în față alegătorilor clujeni pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. 

”Vom face demersuri pentru înființarea unei linii de tren între Gilău și Jucu care ne va ajuta mult la decongestionarea traficului din oraș. În momentul acesta se lucrează la electrificarea căii ferate Cluj-Oradea și este una din modalitățile foarte ieftine de transport și accesibile, fără alte costuri suplimentare care ar greva bugetul orasului în acest moment și ne-ar ajuta foarte mult pentru decongestionarea traficului din oraș. Am discutat deja cu niște specialiști și este un proiect pe care trebuie să îl fundamentăm în perioada următoare ca și costuri, dar oricum costurile sunt cuprinse deja în bugetul electrificării căii ferate Oradea-Cluj. În acest moment se lucrează de la Oradea până la Huedin și toată perioada următoare vom gândi acest proiecte încât să ne putem să ne inserăm pe această linie electrificată transportul nostru pentru oraș, a declarat Aurelia Cristea.


”Este ireal că linia ferată trece pe lângă Aeroportul Cluj, iar noi nu reușim să preluăm pasagerii cu trenul spre oraș”


Poarta de intrare în oraș, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca este conectat, în prezent, prin autobuze cu orașul. Dar, susține Aurelia Cristea, este inadmisibil că nu folosim și calea ferată care trece foarte aproape de Aeroport și care este un transport modern, verde.

Candidatul PSD la primăria Cluj-Napoca spune că este ”ireal” cum pasagerii care aterizează pe Aeroportul Cluj nu au ocazia să folosească trenul, așa cum se întâmplă în toate marile aeroporturi, deși calea ferată trece la o distanță foarte mică. 

”Este evident că în acest moment avem această cale ferată în oraș și trece pe lângă aeroport și noi nu preluăm pasagerii de la Aeroport cu trenul. Mie mi se pare ireală această chestiune și în atâția ani de zile să nu reușim să o facem și să nu reușim să facem din asta un obiectiv major. Pentru ca oriunde ne ducem și vedem aeroporturi internaționale, lucrurile acestea se întâmplă în mod firesc, ai posibilitatea să te deplasezi cu trenul din aeroport”,  a mai adăugat Aurelia Cristea, candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca. 

Cine este Aurelia Cristea- candidatul PSD pentru funcția de primar în Cluj-Napoca

Aurelia Cristea a mai vrut să candideze o dată la primăria Cluj-Napoca, dar în ultimul moment candidatura acesteia a fost în locuită de PSD Cluj cu cea a lui Octavian Buzoianu. Ca politician, aceasta este autoarea Legii anti-fumat, prin care s-a interzis fumatul în spații publice închise și în apropierea locurilor de joacă și care produce efecte și în prezent, întrucât de la adoptarea acestei legi în cluburi și restaurante nu se mai fumează. Aurelia Cristea și-a dat demisia din PSD în 2017, în semn de protest față OUG prin care Guvernul Grindeanu a dezincriminat unele fapte de corupție. 

Vezi si

Prima femeie candidat la Primăria Cluj-Napoca a fost lansată în cursă. Este un fost ministru, autor al unei legi celebre

Comentarii Facebook