,,Zilnic stau o oră să le iau de pe haine/Ne afectează calitatea vieții” -Tigrul platanului, o problemă tot mai mare pentru locuitorii din Cluj


Invazia cu Tigrul platanului a afectat, de la începutul primăverii, locuitorii din aproape toate cartierele din Cluj-Napoca. Clujenilor le-a ajuns cuțitul la os și așteaptă o soluție cât mai urgent.

Aceștia se plâng deja de mai bine de două luni că insectele au pus stăpânire pe oraș și nu mai pot nici măcar să iasă pe balcon, să aerisească sau să întindă haine afară.

,,Buna ziua! Suntem invadati de tigrul platanului. Nu mai rezist cu toate muștele astea, zilnic stau o oră să le iau de pe haine, nu mai poți ieși pe balcon că te mușcă. Sunt peste tot, ne afectează calitatea vieții.

Nu s-a găsit ceva pesticid pentru ele? E plin în cartierul Bună Ziua și Europa. E plin de familii cu copii mici, vine vara, nimeni nu mai poate ieși pe terase sau usca hainele afara. Va rugam găsiți o soluție pentru aceste muște.

Suntem din Cluj, născuți aici nu avem unde să mergem. Cu copil mic, toată ziua stau sa iau tigrul platanului de pe hainuțe. Va rugăm din suflet sa găsiți o soluție, multe zone ale orașului sunt afectate”, le-a reclamat o mămică autorităților locale. 

Potrivit experților un factor care explică numărul mare al acestor insecte este temperatura ridicată care permite mai multe generaţii pe an. De la o generaţie la alta ele se tot înmulţesc, iar dacă au hrană destulă se înmulţesc exploziv. 



Comentarii Facebook