Adriana Cristian, europarlamentarul care conectează Cluj-Napoca cu Uniunea Europeană

Astazi, pentru fiecare dintre noi nu mai exista o singura latura a vieții.

Eu, ca si voi, îndeplinesc multiple roluri:  sunt mama, sunt manager de proiect și de echipa într-o companie de IT, sunt managerul familei mele, la fel ca majoritatea femeilor, și la finalul zilei, îmi doresc sa mă bucur de roadele muncii mele, cu aceeași siguranță ca a unui European vestic, dar acasă.

Tot ce îmi doresc, la fel ca și voi,  este să putem să trăim frumos alături de cei dragi ACASĂ

        să ne vedem copiii învățând să fie oameni în școli curate, moderne unde sunt susținuți să fie ce vor ei să fie,

        Să avem  spitale noi unde mergi cu încredere că te vei trata și nu cu frica că vei pleca cu mai multe probleme decât cu cele cu care ai mers,

        Să trăim într-un oraș în care verdele e chiar verde, în care comunitatea e parte a deciziei și nu o bătaie de cap pentru administrație

Sunt o optimistă incurabilă așa că știu că  vom ajunge să facem asta la fel ca fel cum vom ajunge să trăim în pace într-o Europa care-și învață tinerii să fie inovatorii și antreprenorii de mâine. O Europă puternică care reușește să-și păstreze valorile în timp ce își îngrijește și își respectă cetățenii. 

Voi fi o părticică dintr-o  lume în care ne ocupăm și cu probleme sensibile și complexe ca cea a epidemiei de singurătate, o lume în care vom fi fim empatici cu cei mai slabi și asertivi cu cei puternici. 

Lucrurile acestea însă, nu se vor intampla de la sine. De aceea vă prezint acum candidatura mea pentru Parlamentul European și dorința sa va reprezint dorințele de mai bine.

Sunt manager de proiect și un om al faptelor așa că de 7 ani am transformat această dorință într-un proiect și pas cu pas, alături de USR,  inițial din rolul de voluntar, mai apoi ca și  consilier local și, la un moment dat, din cel de europarlamentar am lucrat și voi lucra alături de voi ca aceste dorințe să devină realitate.

Am făcut politică plecând de la problemele cetățenilor, am ascultat, am propus politici publice, am convins Consiliul Local să le voteze și Primăria să le implementeze. Am ales să fac opoziție constructivă - chiar și atunci cand am simțit lovesc de tribalismul celor de la putere. 

Așa am reușit din opoziție să:

-       Avansăm serios cu primul centru de tratare a adicțiilor din țară

-    Repunem pe agenda publică proiectul construirii unei noi maternitati

-    Asigurăm confortul cetățenilor pe durata lucrărilor efectuate de administrație

-    Învățăm administrația că un corp de clădire nu e echivalentul unei școli noi și că investițiile în infrastructura școlară trebuie să fie o prioritate

-    influențăm folosirea de programe IT, moderne, de management, pentru a avea rezultatele planificate și monitorizare în timp real

Acum vreau sa muncesc cu aceeași determinare și în Parlamentul European, vreau să aduc comunitățile locale mai aproape de deciziile europene.

Vreau să nu ne mai oprim la “nu e de competența mea” ci să formăm echipe care pot să rezolve probleme.

Probabil vă întrebați ce legătură  are Clujul cu Uniunea Europeană.  Problemele cetățenilor, ale Clujului, ale românilor, ale administrațiilor locale NU sunt prea mici pentru Bruxelles. Atragem multe fonduri europene, ne dezvoltăm comunitățile cu acestea. De exemplu, 2 treimi din bugetul de dezvoltare al Clujului este format din Fonduri Europene,  dar s-ar putea face mai mult dacă s-ar înțelege cu adevărat realitățile din teren.

Planuiesc sa fiu un europarlamentar prezent în consiliile locale din țară pentru că Uniunea Europeană va fi cu adevărat o mare putere atunci când politicile europene vor fi înțelese și relevante pentru oameni pentru că încrederea cetățenilor  în ea este cel mai important atu al său.

 

Să nu îmi spuneți că nu se poate și să nu-i lăsați nici pe alții să vă spună asta, pentru că SE POATE!

 

Lumea a fost schimbată de visători harnici, iar noi venim în fața dumneavoastră cu mulți visători harnici!

 

Nu venim cu promisiuni, că ne-am săturat și noi de ele! 

Venim cu angajamentul clar, angajamentul Dreptei Unite pentru România Modernă!

Un plan, nu un program, cu plan 12 priorități conectat la realitatea românească și ancorat în realitatea europeană.

 

Împreună construim România modernă! Vă mulțumesc că îmi dați ocazia să fac parte din echipa clujenilor dispuși să muncească pentru o Românie frumoasă!

 

Cu respect, Adriana Cristian

 

 


 

Comentarii Facebook