PSD Cluj a lansat în luptă un alt candidat la funcția de primar al comunei Florești


PSD a lansat în luptă un alt candidat la funcția de primar al comunei Florești, după ce candidatura lui Horia Șulea a fost respinsă de Biroul Electoral. 

Noul candidat este Horațiu Muntean Roșca, care este membru PSD Florești și ginerele luio Horia Șulea. 

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr.38 Floreşti a respins în 26 aprilie candidatura depusă de fostul primar Horia Șulea, din cauza dosarului penal în care a fost condamnat și care îi interzice să ocupe funcții publice.

La data de 25.04.2024 s-a depus la sediul biroului de circumscripţie sesizarea domnului MEZE DANIEL ARON având ca obiect neîndeplinirea condiţiilor legale de către domnul ŞULEA HORIA-PETRU pentru a candida la funcţia de primar al comunei Floreşti şi la funcţia de Consilier Local al Comunei Floreşti, în sensul că acesta are calitatea de condamnat penal în prezent, fără a fi reabilitat”, se arată în decizia BEC Florești.

În hotărâre se menționează condamnarea la închisoare cu suspendare a fostului primar pentru abuz în serviciu, la 3 ani închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 5 ani şi 6 luni.

Practi, Horia Șulea nu mai poate candida până când nu expiră termenul prevăzut de justiție. ”Se constată că numitul ŞULEA HORIA PETRU nu îndeplineşte condiţiile legale prevăzute de art.6 alin.2 lit.b şi lit.c din Legea nr.l 15/2015 pentru a candida pentru funcţia de Primar al Comunei Floreşti, judeţul Cluj.

Comentarii Facebook