Protecția Consumatorilor din Moldova avertizează consumatorii, în cazul Bismobil Kitchen: „Oferim sfaturi despre cum să-și protejeze drepturile”


În urma arestării patronului Bismobil Kitchen, companie care a lăsat fără bani și fără mobilă mai mulți clienți din România și din Republica Moldova, autoritățile de la Chișinău au inițiat și o campanie de informare a cetățenilor păgubiți. Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC), informează consumatorii și presa cu privire la suspiciunile de înșelătorie din partea companiei Kitchen Shop SRL și le recomandă cetățenilor sesizarea ISSPNCC în cazul încălcării drepturilor. Deși despre paguba făcută clienților Bismobil Kitchen din România se vorbește de câteva luni, nu am văzut nicio inițiativă din partea autorităților române de a proteja și informa consumatorii români.

ISSPNPC monitorizează situația creată și este aproape de consumatori pentru a le oferi consultanță gratuită și sfaturi despre cum să-și protejeze drepturile față de compania Kitchen Shop SRL, precum și a interveni în apărarea drepturilor acestora”, se anunță într-un comunicat al Protecției Consumatorilor din Republica Moldova, citat de Ziarul de Gardă, o publicație din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților ISSPNPC, în adresa Inspectoratului a parvenit o reclamație din partea unui consumator în legătură cu constatarea clauzelor abuzive în contractul de producere și livrare a bucătăriei, fapt pentru care, va fi citat Bismobil Kitchen pentru „depunerea explicațiilor și impunerea măsurilor necesare pentru protejarea intereselor economice ale consumatorilor în conformitate cu legislația în vigoare”, notează sursa citată.

Vă reamintim că Știri de Cluj a publicat două anchete jurnalistice cu privire la sutele de păgubiți care au rămas și fără mobila de bucătărie și fără sute de mii de euro (suma medie fiind de 6000 de euro de păgubit), după ce Bismobil Kitchen a închis toate cele 14 magazine din România. Informația a fost preluată de presa locală și națională, iar scandalul a ajuns la nivel național. Până în acest moment nici ANPC și nici alte instituții ale statului nu au venit cu un comunicat desprea „afacerea” Bismobil Kitchen. 

Citește toate materialele despre acest subiect:

Comentarii Facebook