Moment cheie pentru aderarea României la Schengen. Ce face cancelarul Austriei în Bulgaria şi cum va fi afectată țara noastră


Austria îşi menţine dreptul de veto faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen, a transmis ieri cancelarul austriac, Karl Nehammer, înainte de vizita in Sofia.

Cancelarul austriac şi ministrul său de Interne sunt azi, luni, 23 ianuarie, în Bulgaria pentru a inspecta frontiera cu Turcia, unde Viena este de părere că ar trebui construit un gard cu fonduri de la Comisia Europeană. 

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, inspectează astăzi frontieră Bulgariei cu Turcia, pentru a vedea câți migranți intră ilegal în spațiul european, în zona Mării Negre, sau dacă bulgarii au reușit să oprească acest fenomen pe care îl acuză austriecii de câțiva ani, și pe care l-au folosit ca pretext pentru respingerea intrării țării noastre și a Bulgariei în Spațiul Schengen.

Invitația pentru Cancelarul austriac a fost făcută, la începutul anului, de președintele bulgar, Rumen Radev. Tot atunci, Nehammer anunța că Austria vrea să sprijine Bulgaria pentru a obține mai mult ajutor din partea UE, pentru protecția frontierelor externe, adică finanțare europeană pentru întărirea gardului dintre Bulgaria și Turcia dar și bani pentru creșterea capacităților de verificare la granițele bulgare, potrivit Antena 3 CNN.


Comentarii Facebook