Duminica 28 Aprilie

Topul celor mai periculoase feluri de mancare din lume


Oamenii se numără printre puținele creaturi din lume care își pot suprima instinctul de supraviețuire. Omul își testează limitele în continuu punându-se în situații periculoase doar pentru adrenalină.

Ba mai mult, uneori alegem să consumăm animale sau plante otrăvitoare doar pentru a experimenta senzaţii tari, din curiozitate. Iată câteva dintre cele mai periculoase alimente care se consumă în lume.

1. Fugu - Japonia

Fugu, peştele balon este un animal ale cărui organe interne (mai ales ficatul) conţine cantităţi letale de otravă tetrodotoxină, pentru care nu există niciun antidot.

Cu toate acestea, atunci când este preparat, în peşte se lasă o cantitate mică de otravă, suficient cât să „pişte” limba clientului, care va fi satisfăcut de gust şi experienţă.

Pentru cei care sunt dispuşi să îşi „rişte viaţa” cu aceste delicatese, trebuie notat că în oraşul Shimonoseki, din vestul Japoniei nu au fost raportate niciodată decese apărute ca urmare a consumului de fugu fie el fiert, crud, prăjit, cu miso sau cu sake.

2. Ackee - Jamaica

Întorcându-ne atenţia spre Caraibe întâlnim deliciosul şi periculosul fruct Ackee.

Deşi bogat în proteine şi vitamine, Ackee nu trebuie consumat înainte de a se coace complet. În caz contrar, substanţele chimice din fruct previne eliberarea glucozei din ficat scăzând glicemia rapid, lucru care duce la o moarte violentă şi rapidă.

3. Broasca-bou - Namibia

De ce să te mulţumeşti doar cu picioare de broască când poţi mânca animalul întreg?

Broasca-bou din Namibia este o delicatesă în Africa, însă broasca nu poate consumată oricând. În general, oamenii sunt sfătuiţi să consume broaştele „după a treia ploaie” sau după ce ele au început să orăcăie şi să se împerecheze. Cei care nu respectă acest lucru se confruntă cu insuficienţă renală, problemă medicală pe care localnicii o numesc Oshiketakata.

4. San nak ji – Korea

San nak ji (pui de caracatiţă crud) nu se prepară greu: se taie membrele caracatiţei, se pun în farfurie şi de servesc imediat cu ulei de susan. În aceste condiţii, multe dintre tentacule vor continua să se mişte (pentru că fiecare membru al caracatiţei are propriul creier) şi nu vor ezita să îşi folosească ventuzele atunci când cineva va dori să le mănânce.

5. Sâmburii de caise - Turcia

Seminţele de cireşe, prune, piersici, migdale, caise şi chiar şi cele de mere conţin acizi cianogenici care după ingestie eliberează acidul cianhidric. Desigur, problemele apar doar atunci când le consumăm în cantităţi foarte mari de seminţe neprăjite. De exemplu, în Turcia, acolo unde există mulţi caişi, s-au înregistrat câteva decese cauzate de consumul de seminţe de caise.

Continuarea pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook