Stradă surpată în Cluj-Napoca. Fizica l-a bătut pe Emil Boc, care a turnat asfalt pentru a ”lipi” drumul: ”E șoc. E șocantă lipsa de reacție”


Strada Uliului din Cluj-Napoca a fost închisă după alunecarea de teren produsă vineri seara. Locuitorii de pe stradă spun că problema fisurilor din asfalt a fost semnalată în mod repetat, dar ultima dată cei din Primărie au turnat asfalt pentru a nu se vedea crăpăturile.

Ei bine, fizica l-a bătuit pe Emil Boc, iar asfaltul turnat nu a putut ține drumul, care avea nevoie de lucrări majore de consolidare, cu piloni forați și alte intervenții bine gândite. 

De doua zile am văzut ca a început să se surpe din ce în ce mai tare și după cum vedeți, ăsta-i rezultatul. Așa trebuie, să se ajungă în situații de criză ca să se ia măsuri. Ne este teamă. Dacă este nevoie de o urgentă medicala sau este incendiu, atunci autoritățile n-o să poată trimite echipajele în timp util ca să rezolve problema.

Suntem blocați cu mașinile. Avem familii, copii de dus la școală, la grădinița și depindem de drumul de acces”, spune un alt localnic. 

Primele crăpături au apărut zilele trecute. Atunci, autoritățile au asfaltat zona afectată, însă la nici 24 de ore distanță pământul s-a surpat din nou.

Până la ora asta nu este niciun drum practicabil. E șoc. E șocantă lipsa de reacție. Nu se întâmplă nimic, nu ni se transmite nimic. Și avem noroc că nu plouă astăzi. Ce se întâmplă dacă mâine sau în următoarele zile o să plouă? Nimeni nu vine, niciun profesionist. Cum să nu-ți dai seama, ca șef de echipă, că nu poți să torni peste o alunecare de teren tone de greutate?”, mai spune un locuitor din zonă. 

Problema este traficul greu din zonă. Sunt betoniere care vin permanent și care distrug drumul. Primăria este depășită de situație”, a mai spus un bărbat.

Primăria condusă de Emil Boc a făcut un lucru firav pentru a rezolva problema știută de ani de zile. A fost pietruit un drum prin pădurea Hoia, iar cei care stau pe Uliului pot ajunge acasă sau în oraș ocolind prin pădure.

A fost convocat comitetul local pentru Situații de Urgență și s-au luat următoarele măsuri: închiderea circulației auto pe strada Uliului, identificarea rutelor alternative. Să vedem ce ne va spune expertiza astfel încât să vedem ce lucrări sunt necesare pentru punerea în siguranță a tuturor de acolo”, a declarat Iulia Perșa, purtătorul de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca.

Cert este că problema pe strada Uliului vine de la utilajele de tonaj greu care circulă pe acolo nestingherite și transportă materiale de construcții și beton la șantiere. Drumul nu este făcut pentru a rezista acestui trafic greu, dar cei care au emis autorizațiile de construcție din Primăria Cluj-Napoca nu s-au gândit deloc la asta.

Comentarii Facebook