Topul alimentelor de toamnă care te ajută să slăbești rapid


Toamna este sezonul recoltelor, iar odată cu acest anutomă vin și legumele și fructele pline de vitamine și antioxidanți, extrem de necesare organismului tău.

Dacă vrei să dai jos kilogramele în exces, acum este cel mai bun moment, iar o serie legume și fructe specifice acestui anotimp te ajută să slăbești rapid.


Merele

Proaspat culese din gradina, merele sunt excelente pentru slabire. Slabe in calorii si bogate in fibre (un mar are aproximativ 95 calorii si 4g fibre), merele sunt satioase si te ajuta sa mananci mai echilibrat. Sunt excelente pentru gustarile dintre mese.

Dovleacul

Nu trebuie sa-l ocolesti sub nicio forma si-ti dam mai multe motive pentru asta. Contine vitamina A, beta-caroten si fibre, de aceea este apreciat in diete si pentru protejarea pielii. Nici semintele de dovleac nu sunt de neglijat intr-o dieta echilibrata. Acestea ajuta reglarea colesterolului, sunt benefice pentru inima si stimuleaza buna dispozitie, prin continutul de triptofan, un aminoacid important in producerea serotoninei, care ne influenteaza starea. Incearca si 5 retete de toamna cu dovleac.

Broccoli

Este slab in calorii si bogat in nutrimenti esentiali pentru organism care te protejeaza de boli grave, inclusiv cancerul. Contine antioxidanti puternici, vitamina C, acid Folic, o cantitate semnificativa de calciu, potasiu, zin, fier si vitaminele B1, B2, B3, B6. Broccoli poate fi consumat si crud, dar are o aroma mai puternica atunci cand e gatit, mai ales ca garnitura. Iata 4 moduri diferite prin care il poti prepara.



Citeste mai multe pe Foodstory

Comentarii Facebook