MARE grijă la ce postezi pe Facebook şi Twitter


Rata infracţiunilor propagate prin intermediul reţelelor de socializare a crescut semnificativ în ultimii ani a crescut semni, principalele reţele vizate fiind Facebook şi Twitter.

Prin intermediul suportului online şi în special al reţelelor de socializare, în ulimii patru ani, criminalitatea la nivel mondial a cunoscut o nouă formă de raăspândire, abuzurile cunoscând o nouă formă de propagare. Dacă în 2008 au fost făcute la poliţie un număr total de 556 de plângeri, potrivit datelor eliberate de autorităţi într-o solicitare efectuată la nivel mondial, anul trecut cifra celor care au denunţat abuzuri realizate prin intermediul reţelelor de socializare, a urcat la 4.908, Facebook şi Twitter fiind menţionate ca principale portaluri de propagare.

În 2011 circa 653 de persoane au fost sancţionate de către autorităţi pentru abuzuri sau infracţiuni realizate prin social networking. Raportate la nivel de procent, abuzurile prin intermediul reţelelor sociale au crescut cu aproximativ 800% scrie Daily Mail. Oamenii legii susţin că există o mare varietate de mesaje ofensatoare sau chiar ameninţări care sunt propagate prin Facebook sau Twitter, aceste tipuri de mesaje fiind cele mei des întâlnite, potrivit realitatea.net.

Ameninţări de abuzuri sexuale, victimele fiind de cele mai multe ori persoane de sex feminin, rasismul, escrocheria sau înşelătoria sub formă de fraudă bancară se numără printre cele mai dese infracţiuni comise prin intermediul reţelelor sociale. Pe de altă parte reţelele sociale au fost folosite pe parcursul anilor de către Poliţie pentru a primi detalii sau pentru a identifica în mod direct faptaşul unei crime. Au existat numeroase cazuri în care hoţii au postat pe propriile conturi de Facebook imagini cu bunurile sustrase, prinderea acestor fiind după aceea o formalitate.





Comentarii Facebook