Cum arăta acum 100 de ani "femeia perfectă"


Părerile cu privire la "femeia perfectă" au fost mereu împărţite şi criteriile au variat mult de-a lungul timpului.

O tânără era declarată întruchiparea perfecţiuni acum 100 de ani, dar puţini bărbaţi din ziua de astăzi ar mai fi de aceeaşi părere.

Ziarul New York Times publica, în decembrie 1912, un articol despre studenta Elsie Scheel, de 24 de ani, pe care o numea "femeia cea mai apropiată de perfecţiunea fizică", însă criteriile de atunci erau mult diferite  de cele din prezent. Elsie era apreciată atunci pentru că era pasionată de maşini şi horticultură, mânca friptură de vită, nu consuma niciodată cafea sau ceai, susţinea dreptul de vot al femeilor şi "nu ştia ce înseamnă frica", potrivit Huffington Post.

Elsie avea părul blond, ochii albaştrii, 1,70 m înălţime şi cântărea 77 de kilograme, fiind aleasă din rândul a 400 de studente ale Universităţii Cornell.

În articolul publicat acum 100 de ani, tânăra era descrisă având o înfăţişare care "radia o sănătate perfectă", iar proporţiile erau considerate similare cu ale statuii greceşti Venus din Milo.

Însă, conform criteriilor actuale, Elsie ar fi avut un indice de masă corporală de 26,8, adică ar fi fost considerată supraponderală, declară bloggerul Kate Harding.

Revista The Star a publicat  ,in februarie 1913, măsurile tinerei: 87 cm circumferinţa bustului, 76 cm în talie şi 100 cm circumferinţa şoldurilor.

Comentarii Facebook