Un nou val de praf saharian va traversa România, anunţă Administrația Națională de Meteorologie


În perioada 23 aprilie ora 9.00 – 24 aprilie ora 13.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei, scrie Mediafax.

„Această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua”, a transmis ANM.

În după-amiaza zilei de miercuri masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară, arată meteorologii.

Praful saharian poate afecta calitatea aerului în zonele în care ajunge, determinând creșterea concentrației de particule în suspensie în atmosferă. Acest lucru poate provoca probleme de sănătate, în special pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, precum astmul sau alergiile.

În plus, praful saharian poate avea și efecte asupra vremii și a condițiilor meteorologice locale, influențând fenomene precum ploi, temperaturi sau calitatea aerului. De asemenea, poate afecta vizibilitatea și poate acoperi suprafețe, inclusiv vehicule și clădiri.

Foto: Sergiu Razvan

Comentarii Facebook