Un șofer al cărui organism produce singur alcool a fost achitat de amendă


Un belgian a fost exonerat de acuzația de conducere sub influența alcoolului, după ce medicii au confirmat că suferă de o afecțiune extrem de rară care face ca organismul său să producă cantități mari de alcool.

S-a constatat că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, suferea de sindromul auto-brewery (ABS) - o afecțiune în care se produc niveluri intoxicante de etanol în intestin. În acel moment, nu era conștient de starea sa de sănătate. Cu toate acestea, potrivit presei locale, citate de DC News el era confuz când a fost prins de poliție deoarece nu băuse.

Bărbatul a fost tras pe dreapta de către poliție din nou în aprilie 2022, apoi o lună mai târziu, și a fost găsit de fiecare dată cu o alcoolemie peste limita legală de conducere a țării.

Potrivit rapoartelor, prima oprire a avut loc în jurul orei 16.00, iar bărbatul le-a spus polițiștilor că a consumat doar două beri în ziua precedentă.

Medicii care l-aui ewxaminat au confirmat că suferea de ABS

Potrivit presei locale, în timpul unui studiu, acesta a fost hrănit cu alimente zaharoase timp de 24 de ore și, fără a bea alcool, organismul său "a transformat masiv carbohidrații în alcool".

Un al treilea medic desemnat de tribunalul de poliție din Bruges a ajuns, de asemenea, la aceeași concluzie.

Presa belgiană a relatat că, în verdict, acuzatul, al cărui nume nu a fost menționat, în conformitate cu obiceiurile judiciare locale, nu a prezentat simptome de intoxicație.

De asemenea, presa a raportat că judecătorul nu a dispus o interdicție de a conduce pe baza stării sale.

Avocatul bărbatului, Anse Ghesquiere, a declarat că instanța a decis achitarea clientului său.

Ea a declarat că belgianul așteaptă notificarea oficială a achitării și că procuratura are la dispoziție o lună pentru a face apel, dacă dorește să facă acest lucru.

Comentarii Facebook