Hipermarketurile din Cluj il acuza pe seful OPC ca isi face imagine pe spatele lor, amendandu-le


Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, Mircea Radu, este acuzat de Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania ca isi face imagine pe spatele hipermarketurilor.

"Domnul Mircea Radu a aparut in mai multe randuri in presa, facand afirmatii inexacte si supozitii transformate abuziv in certitudini, de natura sa aduca grave prejudicii companiilor pe care le incrimineaza. In plus, domnul Radu i-a sfatuit pe telespectatori intr-o emisiune televizata sa nu mai cumpere din supermerket pentru ca isi pun sanatatea in pericol. Un astfel de comportament public din partea sefului unui organism local de control ni se pare inadmisibil, cu atat mai mult cu cat aduce atingere, in mod grav, reputatiei si demnitatii unor companii internationale", precizeaza reprezentantii Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

 

Carne expirata gasita la Hypermarketul Auchan din Cluj!

 

Asociatia mai subliniaza ca hipermarketurile amendate isi rezerva dreptul sa-l dea in judecata pe Mircea Radu.

Seful CJPC Cluj sustine ca aceste acuzatii sunt aberante pentru ca amenzile aplicate si controalele efectuate au fost facute in prezenta reprezentantilor acestor firme. "Nu vad cum as putea eu sa imi fac imagine, daca ei nu respecta legislatia si pun in consum aceste produse despre care nu pot dovedi ca sunt expirate sau nu. Am facut controale de verificare seara si dimineata marfa care urma sa expire disparea de pe raft si nu se mai regasea nicaieri. Acum ma acuza ca am aplicat amenzile pentru a-mi face imagine?", a declarat Mircea Radu.

CJPC CLuj a aplicat in luna decembrie amenzi la toate hipermarketurile din oras: Cora, Carrefour, Real, Kaufland, Billa, Auchan si magazinul Altex, de cate 30.000 de lei si de cate 50.000 de lei in cazul Metro si Selgros.

 

Amenzile au fost achitate de catre hipermarketuri, exceptie facand Selgros, a mai spus Mircea Radu.

 

- Metro Cluj a primit o amenda de 50.000 de lei pentru promotii inselatoare si produse expirate

- Peste o tona de carne retrasa de la Selgros Cluj! Amenda se ridica la 50.000 de lei

- Hipermarketul Carrefour, amendat la Cluj cu 30.000 de lei pentru reclama mincinoasa, in urma plangerii unui clujean

- Kaufland Cluj, amendat cu 30.000 de lei pentru produse neetichetate si fara termen de expirare

- Supermarketul Billa Central, amendat cu 30.000 de lei pentru marfa expirata si reetichetata

- Hipermarketul Real Cluj, amendat cu 30.000 de lei pentru "disparitia" peste noapte a produselor expirate EXCLUSIV

- Altex nu are cele mai mici preturi din Romania. E un slogan mincinos si magazinul din Cluj a fost amendat cu 30.000 de lei

 

Comentarii Facebook