Peste o tona de carne retrasa de la Selgros Cluj! Amenda se ridica la 50.000 de lei


Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au retras din hipermarketul Selgros peste 1.000 de kilograme de carne suspecta ca ar fi expirata sau care era depozitata in conditii improprii.

"Am descoperit peste 1000 de kilograme de carne pastrata in conditii total nepotrivite. Carnea tocata era aruncata peste carnea refrigerata, care era pastrata direct pe podea. Nu stim daca aceste produse erau expirate sau nu, dar nu au putut face dovada pentru unele produse, asa ca am luat decizia retragerii intregii cantitati de pe piata pentru a nu exista riscul reintroducerii ei in consum", a declarat Mircea Radu, directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

 

Metro Cluj a primit o amenda de 50.000 de lei pentru promotii inselatoare si produse expirate

 

Carnea retrasa din consum urmeaza sa fie distrusa, iar hipermarketul Selgros a fost amendat cu suma de 30.000 de lei.

Inspectorii au mai aplicat o amenda de 20.000 de lei pentru ca reprezentantii Selgros nu au putut justifica provenienta produselor gatite la rotiserie. "Au recunoscut ca iau puii de pe raft si ii gatesc, dar nu au putut spune din ce data sunt. Am comparat si daca de pe raft erau retrase 9 kg de pui, in realitate apareau numai 7.20 kg, iar restul nu se regasea nicaieri. Amenda in acest caz a fost de 20.000 de lei", a declarat Mircea Radu.

Comentarii Facebook