Kaufland Cluj, amendat cu 30.000 de lei pentru produse neetichetate si fara termen de expirare


Hipermarketul Kaufland a fost sanctionat de inspectorii de la Protectia Cosumatorilor Cluj cu amenda de 30.000 de lei pentru vanzarea de batoane din carne neetichetate si fara termen de expirare.

"La Kaufland am descoperit produse neetichetate. Acele batoane de mezeluri fara eticheta, dar am gasit si produse feliate care nu pot fi vandute conform prevederilor legale. De asemenea, am mers pe acelasi sistem ca si la celelalte hipermarketuri amendate, seara am verficat produsele din carne si dimineata acestea nu erau retrase si apareau pe raft cu o noua eticheta si un alt termen de valabilitate", a declarat seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Cluj, Mircea Radu.

Acesta a explicat ca in cazul Kaufland aprovizionarea si etichetarea se face dupa o "reteta proprie". "Kaufland are doua surse de aprovizionare cu carne, de la Timisoara si de la Bucuresti. Ei nu pot identifica provenienta carnii in cazul in care ar aparea probleme, pentru ca totul este etichetat de Kaufland. La depozitul de la Turda, au un robot care inregistreaza o cerere din partea unui hipermarket si se duce automat si selecteaza cantitatea ceruta in functie de data la care expira. Produsul care expira cel mai repede merge spre vanzare, dar magazinul nu stie de unde provine de la Timisoara sau de la Bucuresti. Acest lucru ridica iarasi un semn de intrebare", a mai spus Mircea Radu.

 

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au mai amendat pana acum hipermarketurile Billa, Carefoure, Cora si Real pentru nereguli grave.

Comentarii Facebook