Somerii Nokia primesc 500 de euro, daca isi gasesc de lucru in alt oras


Somerii Nokia de la fabrica de la Jucu vor primi 500 de euro din fonduri europene, daca isi gasesc un loc de munca intr-un alt oras decat cel de resedinta.

Directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJPFM) Cluj, Daniel Don, a declarat pentru Stiri de Cluj ca, pe langa cei 200 de euro pentru interviu, angajatii disponibilizati de Nokia in judetul Cluj vor putea beneficia de un ajutor banesc, in cazul in care isi vor gasi un job intr-un alt oras.

 

Cate salarii compensatorii vor primi angajatii Nokia EXCLUSIV AUDIO

 

"Am propus oficialilor UE alocarea unei sume pentru mobilitate. In principiu, un somer de la Nokia care isi gaseste de lucru intr-un alt oras decat cel de resedinta primeste cate 500 de euro, pentru a avea banii necesari mutarii si stabilirii in noua localitate. Din acesti bani poate plati transportul si aranjarea noii sale locuinte", a explicat Daniel Don.

Uniunea Europeana a alocat un buget de 5 milioane de euro pentru proiectul de reintegrare in munca a persoanelor disponibilizate de Nokia la fabrica de la Jucu. Banii provin din Fondul European de Ajustare la Globalizare.

 

Somerii Nokia vor primi 200 de euro, bani de haine, tuns si transport

 

Directorul AJOFM Cluj a mai anuntat zilele trecute ca somerii Nokia vor primi din acest fond cate 200 de euro pentru a fi cat mai prezentabili la interviurile de angajare.

Cele 5 milioane de euro vor fi folosite intre altele pentru cursuri de recalificare si finantarea firmele care angajeaza mai multi someri.

Comentarii Facebook