Virgil Pop, deputatul PNL Cluj, condamnat la 5 ani cu executare! El urmeaza sa fie arestat


Deputatul PNL Cluj, Virgil Pop, a fost condamnat la cinci ani cu executare de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru fapte de coruptie din 2007 - 2008.

Sentinta este definitiva si urmeaza sa fie pusa in aplicare.

 

Virgil Pop a fost condamnat initial de Inalta Curte de Casatie si Justitie tot la cinci ani in luna decembrie 2011, dar parlamentarul a facut recurs, care a fost respins de judecatorii de la ICCJ luni, 26 martie.


Virgil Pop a fost arestat la cererea DNA Cluj in 2008, pentru infractiunea de trafic de influenta.

 

Pop a fost acuzat ca si-a traficat functia de consilier al presedintelui PNL Cluj, Marius Nicoara, la acea vreme presedinte al Consiliului Judetean Cluj, pentru a interveni ca anumite firme sa obtina contracte de cu Transelectrica Cluj. Suma vehiculata a fost curprinsa intre 30.000-50.000 de euro.

 

Pop a fost ales deputat in Parlamentul Romaniei in timp ce se afla in arest.

 

Vezi AICI ce a declarat in luna decembrie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Deputatul Virgil Pop a declarat ca este la Bucuresti si ca a asistat la procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. "Sentinta este nedreapta si dura. Ma voi intoarce acasa la Turda si nu stiu care sunt procedurile ce vor urma. Eu voi astepta sa vina politistii si cel mai probabil ma vor inchide la Gherla", a spus Virgil Pop.

 

Seful Politiei Turda, comisarul Marcel Bogdan, nu a dorit sa furnizeze nicio informatie in legatura cu procedura de arestare a deputatului Virgil Pop. "Nu pot sa va spun daca am primit ordin sa il arestam pe deputatul Virgil Pop", a spus Marcel Bogdan.

Comentarii Facebook