Virgil Pop, despre condamnarea la cinci ani de inchisoare: Criminalii primesc mai putin ca mine


Deputatul Virgil Pop a declarat ca judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au pedepsit prea aspru, condamnandu-l la 5 ani de inchisoare.

"Este o sentinta care ma surprinde, pentru ca eu consider ca dosarul meu este un dosar facut pe graba intr-o campanie electorala in care eu spuneam niste lucruri incomode despre anumite persoane. De asemenea, ceea ce m-a surprins este o anumita insistenta de a ma condamna: in cadrul procesului, nu mi-a fost acceptata nici o expertiza solicitata, nici un martor propus de mine, nici o alta proba prin care am dorit sa ma apar.
 
Per ansamblu, nu cred ca prin condamnarea unui politician la 5 ani de inchisoare, se rezolva problema coruptiei in Romania, ci din contra. Nu cred ca prin punerea mea in spatele gratiilor, vom obtine aderarea la spatiul Schengen sau un raport mai bun pe Justitie de la Comisia Europeana. intrucat contextul actual cere ca Romania sa serveasca Europei politicieni condamnati pe banda, am toate motivele sa cred ca dosarul meu nu a fost corect judecat", a comentat Virgil Pop.
 

Deputatul Virgil Pop, condamnat la cinci ani cu executare

 

Acesta a mai afirmat ca pentru ca cineva sa fie inchis cinci ani, trebuie sa fi comis o fapta foarte grava. "Pentru a sta 5 ani inchis, un om trebuie sa fi comis o fapta extrem de grava. Din cate stiu, eu nu am omorat pe nimeni. Cea mai mare acuzatie a procurorilor face referire la anumite nereguli descoperite unei firme la care nici macar nu sunt actionar. Iar aceste acuzatii sunt dublate de o serie de convorbiri inregistrate ilegal si de un denunt al unei persoane care a recunoscut in cele din urma ca a facut acest lucru intr-un moment de suparare, cauzata de anumite probleme personale. Tot ce pot sa va spun, si oricine conduce sau este actionar al unei societati comerciale, stie ca pot exista nereguli mai tot timpul, dar nu cred ca toata lumea care are nereguli in contabilitatea firmei merge la puscarie pentru 5 ani", a mai adaugat deputatul Virgil Pop.

 

Deputatul Virgil Pop, "uns" parlamentar in arest, da faliment in afaceri

 
El a mai declarat ca va face recurs pentru "a-mi obtine dreptatea, intr-o tara in care majoritatea politicienilor condamnati sunt, culmea, din opozitie, iar marile tepe date poporului roman raman aratate la televizor si atat. Iar daca dreptatea nu imi va fi facuta in tara mea, o voi cauta si in alta parte, cu siguranta".

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat, vineri, 16 decembrie, pe deputatul PNL de Cluj, Virgil Pop la cinci ani de inchisoare. Parlamentarul a fost ales deputat in anul 2008, chiar in timp ce se afla in arestul IPJ Cluj.

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook