Vin temperaturi de 20 de grade. Cum arată PROGNOZA METEO pe trei zile

 

Miercuri vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. Norii rămân pe cer şi va ploua în majoritatea regiunilor, iar pe arii restrânse în jumătatea de vest a ţării se pot cumula cantităţi de apă de 15...20 litri/mp. 

 

Valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru prima jumătate a lunii aprilie, cu maxime de la 10...11 grade pe litoral şi în nord-vestul ţării. Numai ]n zona de sub vor fi temperaturi de aproape 20 de grade Celsius.

 

Munte La munte, vremea continua procesul de încălzire, astfel valorile termice ajung aproape de cele normale pentru data din calendar. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în cea mai mare parte a zonei montane, iar pe arii restrânse se pot cumula cantităţi inseminate de apă. În zona înaltă sunt condiţii şi de lapoviţe sau ninsori, iar vântul va avea unele intensificări în cursul zilei dar va slăbi în intensitate spre seară. Pe văi şi în depresiuni izolat va fi ceaţă dimineaţa şi noaptea.

 

Regiuni În vestul ţării, va ploua, iar vântul va prezenta intensificări la începutul zilei şi pe arii restrânse se pot cumula cantităţi de apă de 15...20 litri/mp. Plouă şi în Transilvania dar în general slab cantitativ si mai este loc şi de soare pe ici pe colo. La amiază, valori termice de la 11 grade la Miercurea Ciuc până la 16 grade la Timişoara.

 

Vremea pe 2 zile Mâine, cerul va fi variabil, iar norii se mai adună doar în jumătatea de est a ţării, unde local va ploua. În rest, doar izolat pot fi ploi slabe, de scurtă durată. Valorile termice vor mai creşte uşor, maximele se vor încadra între 11..12 grade pe litoral şi 20 de grade în sud-vest.

 

Vineri, vremea va fi în general frumoasă cu cer variabil şi soare în toată ţara. Spre seară, mai sunt înnorări în vest şi nord-vest, unde local se aşteaptă ploi, mai ales averse însoţite şi de descărcări electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11…12 grade pe litoral şi în deltă şi 22 de grade în Lunca Dunării.

Comentarii Facebook