Un avion Carpatair inghetat nu a fost lasat sa decoleze de la Cluj! Sambata, pilotul a vrut sa dezghete avionul cu matura


Un avion apartinand Carpatair nu a fost lasat sa decoleze de pe Aeroportul International Cluj pentru ca pune viata pasagerilor in pericol. Fuselajul era inghetat, dar pilotul a vrut sa plece oricum si sa nu plateasca serviciile de degivrare.

Directorul Aeroportului, David Ciceo, sustine ca avionul avea gheata pe fuselaj si compania Carpatair "s-a zgarcit" si a refuzat sa o indeparteze din lipsa de bani. "Trebuiau sa plece la oar 10.30, dar de la 10.00 pilotul a cerut autoritatii aeroportuare permisiunea de a se pregati de decolare. Nu i s-a permis acest lucru pentru ca fuselajul era inghetat. Am cerut sa faca degivrarea, o interventie de indepartare a ghetii cu lichid care costa 700-800 de euro, dar au refuzat. Au spus ca asteapta sa iasa soarele pentru a se dezgheta avionul. Dimineata, Wizz Air si Lufthansa au facut fara probleme aceasta operatiune", a declarat pentru Stiri de Cluj David Ciceo.

 

Acesta a mai adaugat ca, sambata, 15 octombrie, pilotul Carpatair a vrut sa degivreze avionul cu matura. "Sambata, au asteptat la fel pentru ca s-au zgarcit si nu au vrut sa plateasca. Pilotul a vrut sa curete cu matura avionul si pasagerii au contactat protectia consumatorilor pentru ca nu li se ofera serviciile platite. Autoritatea aeronautica poate lua masuri impotriva companiei", a mai adaugat Ciceo.

 

Directorul Aeroportului Cluj a dat ca exemplu tragedia aeriana din 1997 de la Verona, cand un avion apartinand Banatair s-a prabusit dupa ce pilotul a decolat cu avionul inghetat.

"La Verona, in 1997, a fost un caz similar. O cursa Banatair s-a prabusit si 50 de oameni au murit dupa ce pilotul a refuzat sa faca degivrarea si avionul a decolat. Autoritatile de acolo au gresit si, ca dovada, directorul aeroportului a fost condamnat la 3 ani de inchisoare. Sa fie clar: nu vom lasa sa plece de la Cluj-Napoca nicio cursa care are fuselajul inghetat", a mai adaugat David Ciceo.

Avionul Carpatair a fost scos pe pista si acum pilotul asteapta ca fuselajul sa se dezghete, ajutat de razele soarelui.

 

Conducerea Carpatair a anuntat ca va face plangere impotriva conducerii Aeroportului International Cluj pentru abuz in serviciu.

 

Vezi mai jos intreaga declaratie a companiei Carpatair...

Carpatair acuza conducerea Aeroportului Cluj de abuz in cazul avionului blocat pe pista

Comentarii Facebook