Proprietățile din jurul Clujului se dau fără acte: ,,Cer 60k euro sau mai mult pe un teren de 1000 mp și nu au niciun amărât de CF”



O femeie  a dezvăluit cum mulți proprietari de terenuri din jurul Clujului încearcă să-și vândă proprietățile având nereguli cu actele.

Aceasta spune că a căutat mai bine de un an un teren pentru a construi o cabană, iar pe lângă prețurile extreme s-a lovit în repetate rânduri de aceeași problemă: lipsa documentelor. 

,,Bună. Încerc sa cumpăr și eu un teren la munte pt a face o cabana pentru familia mea. Ma chinui de mai bine de un an sa caut în Apuseni(zona Clujului) și toți pe care i-am contactat au probleme cu actele sau nu le au deloc și nici nu vor sa facă ceva în privința asta. Mi se pare aiurea! Cer 60k euro sau mai mult pe un teren de 1000mp și nu au nici un amărât de CF!

Deja m-au luat nervii. Am fost corecta, nu am negociat la preț, dar mi se pare oribil deja.

Cum vor oamenii să vândă (la preturi exagerate) când legal nu o pot face?

Îmi puteți recomanda o statiune/zona montană din Apuseni unde oamenii stau mai bine la capitolul asta și ați avut experiențe ok?”, a întrebat Diana pe o rețea de socializare. 

Clujenii au îndemnat-o către grupuri de vânzări însă au avertizat-o că s-ar putea să nu aibă mai mult noroc cdu documentele nici acolo. 

,,90% din terenurile de la munte sunt "pe nașpa". Alea cu acte în regula le vând între ei, în familie, nu vor vedea vreodata lumina ziarelor cu anunțuri. Aceeași situație e și la case și cabane.

Deși suntem în secolul 21, într-o țară membră UE în curand de aproape 20 de ani, din păcate mulți au rămas cu mentalitatea în Evul Mediu. Pentru ei un titlu de proprietate nu are nicio valoare. Cu astfel de documente iși aprind ei focul în sobă în fiecare dimineață.”, a scris un internaut.   

De asemenea unii au  sfătuit-o să evite complet zonele populare pentru turiști din Cluj, din cazua prețurilor extreme.  

,,În zona Beliș/Mărișel îs cele mai mari avioane, cer ăștia cat pentru un teren langa Cluj-Napoca “, a mai explicat un clujean. 

Foto: Bogdan Harjoc 

Comentarii Facebook