Nouă modă la Cluj din cauza prețurilor nesimțite din imobiliare: „Caut parteneră. Căsătorie direct pe bază de business”


E disperare mare la Cluj din cauza prețurilor exorbitante la locuințe, indiferent dacă vorbim despre prețurile pentru chirii sau apartamentele care se vând. Oamenii analizează diferite posibilități de a-și achiziționa un apartament. În timp ce unii preferă să se mute în Florești, alții se gândesc, mai în glumă, mai în serios, să-și caute un partener/o parteneră pentru împărțirea ratelor la bancă, ca să poată rămâne în oraș. 

„Este un moment prost să cumperi apartament în Cluj? Mă tot uit pe piață și văd prețuri incredibile, nimic nou. Mă gândeam la un apartament în Baciu sau Florești pentru că, cât de cât acolo parcă s-au menținut prețurile mai ok. Este un moment prost să cumperi? Mi-e tare frică să fac credit, am 25 de ani și sunt singură și plănuiesc să plătesc singură rata, dar uneori mă gândesc că poate o să mă chinui și n-o să-mi permit. Aș vrea ceva până în 65k maxim și am văzut câteva apartamente ok la prețul ăsta. Știți care sunt cele mai bune străzi din Florești? Eu am văzut Eroilor, Sub Cetate, Florilor. Am dreptate? Ce-mi recomandați să fac? Pentru că nu aș vrea să-mi petrec viața în chirie”, a relatat o tânără care locuiește în Cluj pe platforma de socializare reddit.com.

Subiectul a stârnit o discuție aprinsă, un tânăr precizând chiar că s-a gândit la un moment dat să-și caute o parteneră cu care să împartă ratele la bancă pentru un apartament la Cluj: 

„Cam în situația ta mă aflu și eu. Mă gândeam să și pun anunț (mai în glumă, mai în serios). Băiat, vârsta, pcupație, etc. Caut parteneră cu scopul de a împărți rata la apartament. La ceva de 60-70 k euro, pot să plătesc singur rata, dar de ce să nu împărțim și luăm apartament direct în Cluj sau casă pe lângă? Căsătorie direct pe bază de business”, a comentat un clujean. 

Florești - o opțiune luată în calcul tot mai des de tinerii din Cluj care nu-și permit să achiziționeze un apartament în municipiu

„Am fost fix în situația ta acum câteva luni. Ce îți pot spune este că nu există moment potrivit pentru achiziție și că dacă stai să te gândești prea mult, nu rezolvi nimic. Am stat în Mănăștur înainte, deci mergeam cu busul la muncă și înapoi. În total făceam cam 40 de minute (doar cu busul), după care încă vreo 10 pe jos. M-am mutat în Florești, mi-am schimbat și programul ce e drept (plec de acasă la 6:30), dar fac 25 minute până în Mărăști… rezultă că acum am mai mult timp liber. Pentru mine, care lucrez fizic, e mult mai bine acum, înapoi iarăși, un drum durează aproximativ 35 de minute (cu mașina). 

Despre calitatea vieții, toți care îți spun cât de nașpa e Floreștiul stau în chirie în Cluj sau au luat apartament când mp era 1000 de euro… Ai tot ce îți trebuie și în Florești. Recent am avut nevoie de medic și surpriză… clinica e la 5 minute de mine și doctorii sunt de nota 10. Dacă lucrezi de acasă e și mai pont. Nu te lua după alții, pune tu lucrurile în balanță și dacă pe hârtie totul iese bine, ești în regulă. Ți-o spune cineva care are rata 3000 de lei pentru 13 ani. Singurul lucru la care să ai grijă e calitatea blocului, și eventual a vecinilor, ultimul lucru pe care-l dorești e să dai de oameni nașpa și să nu poți să pleci din cauza clauzei privind înstrăinarea imobilului din contractul cu banca. Eventual, dacă te decizi sa cumperi ceva, menționează la bancă că dorești să accesezi creditul, dar cu condiția ca imobilul să poată fi închiriat (legal, cu contract la ANAF) în cazul în care apare o altă oportunitate de job, și dorești să te muți”, a relatat un clujean care s-a mutat la Florești. 

„Eu nu înțeleg, de ce vrei să stai în Cluj? Mi se pare ilogic. Dacă prețurile sunt foarte mari și pe deasupra mai lucrezi și remote, de ce ai alege să stai în orașul ăsta care nu îți oferă nimic mai mult decât alte orașe, doar vise și iluzii”, a mai comentat cineva. 

Comentarii Facebook