Recuperatorii retinuti de politisti, lasati in libertate de procurorii din Cluj


Cei doi recuperatori prinsi in flagrant in timp ce amenintau un om de afaceri din Cluj Napoca au fost lasati in libertate de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj Napoca.

Mircea Rudolf si Sergiu Pop au fost retinuti pentru 24 de ore, miercuri, 6 aprilie, de la un om de afaceri pe care il santajau in vederea recuperarii unui imprumut.

"Am fost sesizati de un barbat de 34 de ani, despre faptul ca din luna decembrie 2010 si pana in prezent este amenintat cu acte de violenta de P. Sergiu si T. Mircea, care ii solicita diferite sume de bani in mod injust. Din primele declaratii ale victimei, politistii au stabilit ca in luna noiembrie 2010, a fost contactat de o persoana care avea nevoie de consultanta financiara. Reclamantul i-a recomandat o persoana din domeniu care se ocupa cu tranzactionarea de actiuni. Reclamantul a primit suma de 7.800 dolari pe care i-a dat-o consultantului financiar pentru a-i investi, suma la care a adaugat 7200 dolari, propria investitie", a declarat Gina Pop, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Simion B. a absolvit cursurile Facultatii de Stiinte Economice din Cluj si obisnuia sa joace la bursa. Banii luati imprumut au fost pierduti asa ca "investitorul" si-a trimis recuperatorii pentru a "scoate banii cu forta", sustin politistii.

Anchetatorii au la dosar si interceptari telefonice in care Sergiu Pop si Mircea Roland (foto) isi amenintau victima.

Pe langa recuperarea sumei datorate, recuperatorii au mers mai departe cu amenintatile si au mai obtinut inca 2.000 de dolari pe langa suma luata initial imprumut.

Cei doi recuperatori au fost retinuti pe 24 de ore, dar procurorul a refuzat sa ceara arestarea celor doi, fiind cercetati in stare de libertate pentru santaj.

 

Citeste si...

Doi recuperatori de bani, care au santajat un om de afaceri, au fost arestati la Cluj

 

Comentarii Facebook