Pompierii si medicii SMURD din Cluj primesc autospeciale noi din fonduri europene!


Pompierii si medicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj vor fi dotati cu autospeciale noi in valoare de 8,4 milioane de lei.

Vineri, 8 aprilie, vor fi predate la sediul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj 18 autospeciale de interventie pentru pompieri care vor deservi ISU din sase judete: Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj.

Judetele din Regiunea de Nord-Vest prin intermediul Consiliilor Judetene au infiintat Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord" avand ca obiectiv principal elaborarea si depunerea spre finantare a proiectului "imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord" in cadrul Programului Operational Regional, Axa prioritara 3, Domeniul Major de Interventie 3.3 "imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta". Proiectul a fost depus la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (Organismul Intermediar pentru POR) in data de 28 octombrie 2009.

Valoarea totala a proiectului este de 49.868.560,79 lei, din care 41.068.226,53 lei reprezinta fonduri nerambursabile, iar contributia Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord" este de 838.127,07 lei, adica 2% din valoarea eligibila a proiectului.

Pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Avram Iancu" Cluj urmeaza a fi achizitionate pana la finalul proiectului 5 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma, 1 autospeciala de interventie la accidente colective si pentru salvari urbane, 1 autospeciala pentru descarcerari grele, 4 ambulante de prim-ajutor si o ambulanta de reanimare.

Comentarii Facebook