,,O poveste de luptă, de curaj și de speranță”- 2500 de vieți au fost salvate cu ajutorul transplanturilor renale, în Cluj-Napoca


În ultimii 30 de ani, 2500 de pacienți au primit o nouă șansă la viață, în urma unui transplant renal efectuat în Cluj-Napoca.

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca a atins azi, 26 aprilie, intervenția de transplant renal cu numărul 2500, fiind marcat un adevărat moment istoric pentru instituție. 

,,Azi, marcăm realizarea a 2500 de transplanturi renale, o bornă extraordinară ce marchează peste 30 de ani de devotament, inovație și îngrijire profundă.

În aceste decenii de activitate, Institutul nostru a devenit un etalon al excelenței medicale și umane.

 Fiecare dintre cele 2500 de intervenții reprezintă o poveste de luptă, de curaj și de speranță. Fiecare transplant înseamnă o nouă șansă la viață, o șansă pe care noi, ca echipă, ne-am asumat-o cu responsabilitate și dăruire.”, a declarat Coordonatorul echipei de transplant ICUTR, Conf. Dr. Florin Elec.

Cu această ocazie, medicii le-au mulțumit și familiilor donatorilor, care au decis, prin bunătatea, lor în clipe dificile, să se gândească și la semenii lor și să le ofere o șansă la o viață normală. 

,,Cu recunoștință profundă, transmitem mulțumiri tuturor familiilor donatorilor care au făcut acest lucru posibil, pacienților care ne-au încredințat viețile lor, familiilor lor și celor dragi care au fost alături de ei în această călătorie dificilă.

Mulțumim echipei noastre medicale, cu profesionalismul, dedicarea și pasiunea lor, au făcut posibilă fiecare transplant cu succes. 2500 de vieți salvate sunt rezultatul muncii noastre comune și al colaborării strânse dintre toți cei implicați.

Astăzi sărbătorim nu doar realizările noastre, ci și speranța și promisiunea unui viitor în care fiecare persoană care are nevoie de un transplant renal să primească îngrijirea de cea mai înaltă calitate, să primească o șansă la o viață mai bună.”, a completat medicul.

Medicii speră și la un nou centru de transplant unde să-și poată desfășura activitatea în continuare. 

,,La mulți ani, Institutului nostru și tuturor celor care au contribuit la această minunată realizare!

Privim cu speranță la construirea unui nou centru de transplant în care să continuăm această activitate de excelență și să aducem sănătate în viețile celor care au nevoie de ea!”, a încheiat Conf. Dr. Florin Elec.

438810867_1104593863915838_7491779542539938253_n.jpg

Comentarii Facebook