Doi recuperatori de bani, care au santajat un om de afaceri, au fost arestati la Cluj


Doi recuperatori de bani, care amenintau un om de afaceri clujean, au fost retinuti de politisti sub acuzatia de santaj, dupa ce au fost prinsi in flagrant.

Retinerea celor doi barbati, de 27 si 29 de ani, s-a facut miercuri, 6 aprilie, cand politistii au fost anuntati de victima ca urmeaza sa le dea celor doi recuperatori 100 de euro.

"Am fost sesizati de un barbat de 34 de ani, despre faptul ca din luna decembrie 2010 si pana in prezent este amenintat cu acte de violenta de P. Sergiu si T. Mircea, care ii solicita diferite sume de bani in mod injust. Din primele declaratii ale victimei, politistii au stabilit ca in luna noiembrie 2010, a fost contactat de o persoana care avea nevoie de consultanta financiara. Reclamantul i-a recomandat o persoana din domeniu care se ocupa cu tranzactionarea de actiuni. Reclamantul a primit suma de 7.800 dolari pe care i-a dat-o consultantului financiar pentru a-i investi, suma la care a adaugat 7200 dolari, propria investitie", a declarat Gina Pop, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

In decembrie 2010, victima recuperatorilor a aflat ca banii investiti la bursa au fost pierduti si consultantul financiar nu are cum sa le returneze sumele.

"Victima a anuntat la randul lui persoana de la care a primit suma de 7.800 dolari despre pierderea banilor. In perioada urmatoare reclamantul a fost cautat de T. Mircea si P. Sergiu care au inceput sa faca presiuni pentru a fi inapoiata suma de bani. Reclamantul le-a inapoiat suma de 7.800 dolari, dar in continuare cei doi au exercitat amenintari cu acte de violenta asupra reclamantului in scopul de a-l determina pe acesta sa le dea diferite sume de bani", a mai spus inspectorul Gina Pop.

Din luna decembrie 2010 si pana in prezent sub amenintarile celor doi, omul de afaceri le-a dat recuperatorilor in mai multe transe, in total 9.400 de dolari.

Pentru prinderea celor doi suspecti, politistii au realizat un flagrant in momentul in care victima ii platea cu suma 100 euro pe cei doi recuperatori.

Acestia au fost retinuti pe 24 de ore ai ar putea fi dusi in fata judecatorilor cu propunere de arestare pe 29 de zile.

Comentarii Facebook